Млинці зі сливами: незвичайна ідея осіннього сніданку
Приготуйте на сніданок до чаю або як десерт ніжні млинці з карамелізованими сливами.
Для цього спечіть млинці та загорніть у них сливову начинку. Готові млинці полийте отриманим сливовим соусом.
Інгредієнти
Для млинців:
-
борошно пшеничне — 170 г
-
молоко (гаряче) — 500 мл
-
яйця курячі — 3 шт.
-
цукор — 2 ст. л.
-
олія — 60 г
-
сіль — ½ ч. л.
Для начинки:
-
сливи — 500 г
-
цукор — 100 г
-
масло вершкове — 30 г
Приготування
-
Сливи помийте, вийміть кісточки, розріжте на дві половинки.
-
У сотейнику на повільному вогні розтопіть вершкове масло, всипте цукор, помішуючи, доки він не розчиниться, потім викладіть сливи та готуйте, поки вони не пустять сік і не стануть м’якими.
-
Змішайте яйця з цукром, сіллю, влийте половину молока, всипте борошно і добре перемішайте віничком, щоб не було грудочок, потім влийте решту молока, додайте олію та ще раз перемішайте.
-
На розігрітій сковороді на середньому вогні посмажте млинці.
-
На середину кожного млинця покладіть 4–5 слив та загорніть конвертиком.
Поради:
-
За бажанням до слив можна додати корицю.






