Як правильно різати бутерброд: інженер спантеличив мережу формою Y
Іноді постає просте питання: як правильно різати булочку чи тостовий хліб для сендвічів.
У мережі "завірусилось" фото бутерброду, яке спантеличило користувачів. тепер вони сперечаються, як правильно різати сендвічі.
Більше 19 мільйонів людей переглянули зображення бутерброду з шинкою і сиром, яке опублікував інженер Раян Дафф на своєму каналі мережі X. І це лише за тиждень і їхня кількість продовжує зростати.
Сендвіч у формі Y здається простим, але він явно викликає інтерес у людей.
Багато користувачів надихаються і старанно тренуються в нарізуванні сендвіча.
"Тільки практика робить досконалість. І вони діляться своїм досвідом. Знову і знову кажуть: "Виходить так, ніби ви отримуєте від сендвіча набагато більше", - пише Раян Дафф.
Дослідження показують, що мозок обманюють. Це не тільки моя уява. Різні дослідження, опубліковані, зокрема в журналі Consumer Research, дійшли таких висновків:
Люди схильні сприймати їжу, нарізану на дрібніші шматочки, як більшу, ніж ту саму кількість, подану цілком.
Розрізання їжі на дрібніші шматочки може змусити людей споживати менше.
Простіше кажучи: мозок обманюють, змушуючи думати, ніби перед вами три половинки бутерброда. Це означає, що ви відчуваєте, що їсте більше і можете довше насолоджуватися сендвічем.
Люди діляться фотографіями своїх страв і способами їх нарізки, а також активно обговорюють найкращі методи.
Джерело: gazeta