Поліцейського з Одещини посмертно відзначили державними нагородами

Поліцейського з Одещини посмертно відзначили державними нагородами

Указом Президента України Володимира Зеленського, поліцейського з Одещини Юрія Коваша було нагороджено медалями «За оборону України» та «Захиснику Вітчизни» посмертно.  Правоохоронець загинув на Херсонщині, боронячи Україну від ворога. Про це повідомили у ГУНП в Одеській області, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

Сьогодні, 3 червня, державні нагороди батькам загиблого поліцейського передали начальник обласної поліції Іван Жук разом зі своїм заступником Олександром Мірошниченком та начальником Подільського районного управління поліції Олегом Жуковським. 

«Ви виховали Героя, який самовіддано захищав людей та державу, відстоював справедливість, боровся за майбутнє під мирним небом. Я дякую вам за такого сина. Ніщо не вгамує біль втрати Юрія. Ми розділяємо вашу скорботу і робимо все можливе, аби ви відчували нашу підтримку. Юрій назавжди залишиться в наших серцях, як справжній захисник та патріот України», – звернувся до батьків загиблого поліцейського начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області полковник поліції Іван Жук.

Оперуповноважений сектору кримінальної поліції відділу поліції № 4 Одеського районного управління поліції № 1 старший лейтенант поліції Юрій Коваш загинув 31 липня 2023 року, виконуючи службове завдання в одному з районів Херсона, коли російські війська вдарили по ньому з артилерії.

Юрій Коваш родом із Балти. Віддав службі в правоохоронних органах 17 років. Працював у різних підрозділах, зокрема батальйоні поліції особливого призначення, патрульній та кримінальній поліції.

Після повномасштабного вторгнення російських військ на територію України,  оперативник у складі зведеного загону ГУНП в Одеській області виконував на деокупованій частині Херсонщини службові завдання, пов’язані з протидією збройній агресії російської федерації й злочинності в умовах воєнного стану, проведенням стабілізаційно-профілактичних, режимно-обмежувальних та поліцейських заходів. Все життя, до останнього подиху, стояв на варті закону та порядку, і загинув, виконуючи свій службовий обов’язок, у боротьбі за мирне небо над Україною.



Загрузка...