УКРАЇНСЬКИЙ ВЕТЕРАНСЬКИЙ ФОНД ПРЕЗЕНТУВАВ ПУТІВНИК “ШЛЯХ ВЕТЕРАНА”

УКРАЇНСЬКИЙ ВЕТЕРАНСЬКИЙ ФОНД ПРЕЗЕНТУВАВ ПУТІВНИК “ШЛЯХ ВЕТЕРАНА”
У Києві відбулася презентація путівника «Шлях ветерана», що насамперед покликаний спростити процес звільнення з військової служби та допомогти захисникам і захисницям адаптуватися до цивільного життя. Упорядкували посібник юристи Українського ветеранського фонду за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”, а поширюватимуть через територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).
У заході взяли участь представники органів державної влади, міжнародних інституцій, громадських організацій, а також захисники та захисниці.
«Шлях ветерана» — універсальний довідник, укому зібрано покрокові алгоритми дій щодо звільнення з різних причин: за станом здоров'я, віком чи після повернення з полону. У ньому є відповіді на питання про оформлення виплат та отримання соціальних гарантій для військових і членів їхніх родин.
Ідея його створення з’явилася в результаті аналізу запитів військових, ветеранів та їхніх родичів, з якими вони звертаються на Гарячу лінію кризової підтримки Українського ветеранського фонду.
Реалізувати цю важливу ініціативу вдалося завдяки підтримці Міжнародного фонду “Відродження”.
Друкований путівник «Шлях ветерана» буде доступний у всіх ТЦК та СП, а його pdf-
версію можна завантажити на сайті Українського ветеранського фонду за посиланням:


Загрузка...