З ЮВІЛЕЄМ, БІБЛІОТЕКО!

З ЮВІЛЕЄМ, БІБЛІОТЕКО!
В жовтні Центральній міській бібліотеці ім. І.П. Котляревського виповнилось 80 років! Ювілей бібліотеки - це свято і бібліотекарів, і читачів. А їх у нас дуже багато - відданих, вірних, активно читаючих.
За цей час ЦМБ ім. І.П. Котляревського перетворилася в інформаційно-просвітницький та методичний центр, об'єднала 5 бібліотек в централізовану систему для дорослих, стала однієї з найбільш затребуваних установ культури.
Бібліотека має в своєму розпорядженні книжковий фонд 162 000 примірників, виписує 30 найменувань журналів і 20 найменувань газет, щорічно обслуговує понад 14 тис. читачів, половина з яких - юнацтво, їм видається понад 300 000 примірників видань. Бібліотека стала улюбленим місцем для спілкування та проведення дозвілля мешканців Ізмаїлу.
У відділі абоненементу підготовлена виставка-інсталяція з нагоди 80-річчя ЦМБ ім. І.П. Котляревського.
П’ятирічний період з 2020 по 2024 рік був дуже складним для бібліотеки – карантинні обмеження, пов’язані з COVID-19, капітальний ремонт ЦМБ ім. І.П. Котляревського, повномасштабна війна РФ проти України. Дуже насиченою і різноманітною була робота в онлайн-режимі. Бібліотека активно бере участь у різноманітних дослідженнях, опитуваннях, анкетах та онлайн-семінарах.
Бібліотекарі добре розуміють, що найліпший спосіб зацікавити будь-яку аудиторію бібліотеки – це комплексність послуг. Сучасна бібліотека – це не тільки читання, зараз публічна бібліотека – центр громадського життя та інноваційного розвитку громади.
Отже, служимо у ці нелегкі часи і виконуємо на відмінно свої службові та громадянські обов’язки, тим самим наближаючи Перемогу!
 


Загрузка...