ЗМІ назвали, хто з іноземців найчастіше потрапляє до українського полону

ЗМІ назвали, хто з іноземців найчастіше потрапляє до українського полону

Серед іноземців, які потрапили у полон до українців, найбільше жителів Шрі-Ланки та Непалу.

Про це сказав прессекретар Координаційного штабу України з поводження з військовополоненими Віталій Матвієнко, передає The Economist.

Кількість полонених із цих країн останнім часом зменшилася. Влада інших держав не зацікавлена в поверненні своїх громадян. Багатьом із них на батьківщині загрожує в'язниця.

Журналісти поговорили з військовополоненими, яких утримують у таборі у Львівської області. Один із них сказав, що під час навчання бачив китайських "спецпризначенців" і російськомовного іранця, який командував російським підрозділом.

За оцінками, загарбники могли завербувати на війну проти України від кількох до десятків тисяч найманців. Українська влада не озвучувала кількість іноземців, яких взяли у полон. Але за останній рік жодного з них не обміняли.

"Серед національностей, з якими зустрічалися військовополонені, були ланкійці, серби, кубинці, казахи, таджики, марокканці, індійці та єгиптяни. Також були завербовані вихідці з країн Африки на південь від Сахари", - йдеться у повідомленні.

Джерело в ГУР, що значна частина цих новобранців гине, бо російське командування кидає їх на виявлення вогневих позицій Сил оборони.

Джерело: gazeta



Загрузка...