"Зруйноване ненавистю": в США виникло місто-привид ніби з "Ходячих мерців" (фото)

"Зруйноване ненавистю": в США виникло місто-привид ніби з "Ходячих мерців" (фото)

Колись Кейро процвітало та наповнювалось новими мешканцями, яким була потрібна робота. Однак невдовзі ситуація різко змінилась, і не останню роль в цьому зіграли моторошні випадки самосуду.

У США є місто, яке нагадує своєю атмосферою кіно про зомбі-апокаліпсис. Однак причина його занепаду ніяк не пов’язана з паранормальними явищами чи повстаннями мертвих з могил, а пояснюється цілком людською ненавистю. Деталями 14 травня поділились у Daily Star.

Місто Кейро розташоване в американському штаті Іллінойс. У минулому столітті воно стало популярне завдяки расовій напрузі та випадкам самосуду, а згодом повені вигнали більшість його мешканців. Репутація Кейро — зруйнована, а постапокаліптичні руїни в ньому відсилають до кіно про зомбі.

Однак Кейро було таким не завжди. У 1800-х роках місто процвітало завдяки індустрії пароплавів. Центр, який нині виглядає порожнім та вражає хіба цеглою з фанерними вікнами, колись був галасливим. Нині там налічується менш як дві тисячі жителів, але раніше у Кейро проживали понад 15 тисяч осіб.

Місто-привид, США, Кейро, місто Кейро, Кейро США, Кейро Іллінойс, штат ІллінойсFullscreen
Місто-привид Кейро у наші дні
Фото: Getty Images

Останніми десятиліттями місто занепадало, навіть у діловому районі можна побачити забиті дошками або зруйновані будівлі. Ключову роль у цьому зіграв економічний відчай, але не обійшлося й без впливу расової напруги. Після громадянської війни у Кейро привезли багато раніше поневолених людей, адже в епоху пароплавів там можна було знайти роботу.

Однак жителі міста сприйняли це як загрозу й почали ставитись вороже. Протягом 1900-х років расова напруга зростала, а судноплавство та поромні перевезення занепадали. У 1909 році спалахнули заворушення.

Вільяма "Фроггі" Джеймса звинуватили у зґвалтуванні та вбивстві білої 24-річної жінки Анни Пеллі. Доказів було мало, але для місцевих їх виявилось достатньо. Місцевий шериф сховав чоловіка у лісі, але розгніваний натовп його знайшов.

Жителі Кейро тягнули "Фроггі" вулицями, після чого зав’язали йому петлю на шиї та повісили. Мотузка обірвалась, тож Джеймс впав. Тоді його розстріляли, а тіло спалили. Губернатор штату Іллінойс Чарльз Денін був змушений викликати Національну гвардію, щоб покласти кінець хаосу.

Місто-привид, США, Кейро, місто Кейро, Кейро США, Кейро Іллінойс, штат ІллінойсFullscreen
Місто-привид Кейро у наші дні
Фото: Getty Images

З того моменту ситуація з расовим насильством загострилася, і вже наприкінці 1930-х років Кейро стало лідером у штаті за кількістю вбивств. Багато мешканців міста виїхали, не останню роль у цьому зіграли й руйнівні повені. Зрештою Кейро втратило робочу силу та перетворилось на місто-привид.

Ведучий YouTube-каналу Here to There підкреслив, що Кейро "був зруйнований власною ненавистю та злістю". З його слів, багато власників бізнесу вирішили піти, і це не дивно. Тепер у місті процвітає злочинність, а його атмосфера нагадує серіал "Ходячі мерці".

Джерело: focus.ua



Загрузка...