У місті Ізмаїл сім’ям загиблих прикордонників вручили ордена «За мужність» III ступеня (фото)

У місті Ізмаїл сім’ям загиблих прикордонників вручили ордена «За мужність» III ступеня (фото)

15 травня 2024 року в Ізмаїльській районній державній адміністрації відбулося посмертне нагородження військовослужбовців 17 прикордонного загону імені Олександра Жуковського Державної прикордонної служби України, які героїчно загинули під час виконання бойового завдання із захисту незалежності та територіальної цілісності України 12 жовтня 2023 року внаслідок обстрілу з танку в районі населеного пункту Макіївка Сватівського району Луганської області. Про це повідомляє Ізмаїльська РДА, передає Бессарабія.UA.

За особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, сумлінне та бездоганне служіння Українському народові Указом Президента України від 29 січня 2024 року №35/2024 орденами «За мужність» ІІІ ступеня посмертно нагороджено старшого сержанта Володимира Чернова (нагороду вручили матері Валентині Черновій) і сержанта Сергія Шелковникова (орден вручили матері Жанні Шелковниковій та дружині Марії Шелковниковій).

Володимир Чернов народився у 1979 році в селі Нова Некрасівка Ізмаїльського району. Після закінчення школи здобув професію тракториста в Суворовському професійному аграрному ліцеї та Ізмаїльському професійно-технічному училищі. Після завершення навчання два роки працював трактористом у селі Ларжанка, далі проходив строкову військову службу в Автономній республіці Крим. Після армії працював на Запорізькому заводі феросплавів. Потім у Запоріжжі вступив на військову службу, далі перевівся до Ізмаїльського прикордонного загону, звідки у 2014 році звільнився по закінченню контракту. З початком повномасштабного вторгнення не залишився осторонь та у березні 2022 року добровільно був призваний за мобілізацією до 17 прикордонного загону.

Сергій Шелковніков народився в Ізмаїлі у 2001 році, навчався у третій школі, опанував професії матроса-моториста та зварювальника у Вищому професійному училищі №9. У 2021 році вирішив пов’язати своє життя із захистом Батьківщини та уклав контракт про проходження військової служби в 17 прикордонному загоні імені полковника Олександра Жуковського. Проходив службу на посаді снайпера на острові Зміїний, брав участь у бойових діях на Херсонщині, одружився та створив сім’ю.

“У цей гіркий час висловлюємо глибокі співчуття рідним загиблих, близьким, друзям та товаришам по службі з приводу передчасної смерті наших земляків та Героїв. Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати рідної, близької людини, та нехай добрий, світлий спомин про покійних захисників стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться у пам’яті рідних, колег, друзів, бойових побратимів, усіх, хто їх знав, любив і шанував”, – наголосили у РДА.

Герої не вмирають, вони залишаються у наших серцях! Слава нашим Захисникам та Захисницям!

Джерело: Бессарабія.UA



Загрузка...