Саміт миру: ЗМІ повідомили про важливу зустріч

Саміт миру: ЗМІ повідомили про важливу зустріч

Зустріч офіційних осіб із країн "Великої сімки" і так званого Глобального Півдня є частиною раунду переговорів, які готують ґрунт для саміту у Швейцарії.

У столиці Катару – місті Доха – цими вихідними відбудеться зустріч радників з національної безпеки та високопоставлених чиновників, на якій обговорять плани проведення Саміту миру щодо України. Про це напередні повідомило агентство Bloomberg з посиланням на джерела.

Вказао, що зустріч офіційних осіб із країн "Великої сімки" і так званого Глобального Півдня є частиною раунду переговорів, які готують ґрунт для саміту високого рівня, що має відбутися у Швейцарії в червні.

Джерела повідомили, що список учасників зустрічі в Досі ще не складено. Росію не запросили, і чи буде присутній Китай, залишається незрозумілим.

"Союзники України вважають присутність Китаю важливою для успіху саміту, враховуючи вплив, який, за їхніми словами, Пекін має на Москву понад два роки війни", – йдеться у статті.

Як відомо, Саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Українська сторона очікує, що у цьому заході візьмуть участь 80-100 країн світу.

При цьому в Офісі президента виключили участь Росії у першому Саміті миру, але існує ймовірність, що її представники будуть на другому саміті.



Загрузка...