Як відбуватиметься богослужіння та освячення пасок у храмах Ізмаїла та району на Великдень

Як відбуватиметься богослужіння та освячення пасок у храмах Ізмаїла та району на Великдень

5 травня християни східного обряду відзначатимуть свято Воскресіння Господнього. У цей день у храмах Ізмаїльського району відбудуться богослужіння з освяченням великодніх виробів. Про це Бессарабія.UA розповів архієпископ Болградський Сергій благочинний храмів Ізмаїльського округу Одеської Єпархії УПЦ.

Богослужіння на Великдень розпочнеться о 6:00 виходом на хресний хід, далі служба проходить у храмах і тільки після цього відбувається освячення великодніх кошиків.

Залежно від розташування храму та кількості парафіян у кожному з них, процес освячення займає різний проміжок часу. Для тих, хто не перебуває у церквах від початку богослужіння, а бажає освятити вироби, потрібно орієнтовно прибути до храмів до 9:00. Якщо за певних обставин парафіяни не встигли на службу, то священнослужителі ще деякий час у церквах будуть освячувати паски.

Архієпископ Болградський Сергій благочинний храмів Ізмаїльського округу Одеської Єпархії УПЦ розповів, що свято Світлого Христового Воскресіння є головним у церкві, воно дає перш за все надію й на наше воскресіння.

“Вітаю з прийдешнім святом, нехай Господь обновить наші душі, свідомість, щоб ми стали добрішими, чистішими та світлішими. Все починається з самого себе, якщо ти змінюєш свій стан моральний, духовний, то навкруги тебе також все змінюється. Мир починається з людей, які поруч. Добро притягує добро, тому якщо ми почнемо діяти з миру у собі, миру духовного, то таким чином ми досягнемо миру фізичного, якого ми так чекаємо у нашій країні”, – сказав у промові  архієпископ Болградський Сергій благочинний храмів Ізмаїльського округу Одеської Єпархії УПЦ.

Зазначимо, що освячення пасок у велику суботу відбувається лише у Свято-Покровському соборі м. Ізмаїл

Джерело: bessarabia.ua



Загрузка...