РФ масовано вдарила ракетами по Дніпру і області: сталися влучання, є загиблі, багато поранених

РФ масовано вдарила ракетами по Дніпру і області: сталися влучання, є загиблі, багато поранених

Сили ППО збили понад десяток ворожих ракет.

Вночі проти 19 квітня армія Російської Федерації масована атакувала ракетами Дніпро та область. Частину повітряних цілей збито. Втім, сталися влучання. Є загиблі та потерпілі.

Про це повідомив очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак 

"Важкі ніч та ранок. Область пережила чергову масовану атаку. Частину ворожих цілей збили Сили ППО. Зокрема, тільки за ранок, попередньо, дев'ять ракет. І ще 2 – вночі. На жаль, є й влучання", - йдеться у повідомленні.

За даними ДСНС, станом на 11:20 понад 25 людей поранено, сім – загинуло. У Дніпрі - дві жертви. Всі інші - загинули в Синельникове. Зокрема, двоє дітей. 

Дніпро 

У внаслідок ракетних ударів у Дніпрі виникли руйнування житлового будинку. Крім того, пошкоджено два інфраструктурні об’єкти.  Частково зруйновано 5-поверхівку, йдеться про 4 і 5 поверхи. Наразі рятувальники ліквідували усі пожежі ліквідовані.

Загалом у місті щонайменше двоє загиблих та 16 поранених. Половина травмованих перебуває в лікарні. Всі в стані середньої тяжкості. У людей осколкові поранення, перелами, гематоми, різані рани. 

 
Наслідки ракетних ударів по Дніпру вночі 20 квітня. / © Сергій Лисак, голова Дніпропетровської ОВА.
Наслідки ракетних ударів по Дніпру вночі 20 квітня. / Фото: Сергій Лисак, голова Дніпропетровської ОВА.
 
Наслідки ракетних ударів по Дніпру вночі 20 квітня. / © Сергій Лисак, голова Дніпропетровської ОВА.
Наслідки ракетних ударів по Дніпру вночі 20 квітня. / Фото: Сергій Лисак, голова Дніпропетровської ОВА.

Синельникове

У Синельниковому також є загиблі та постраждалі: шестеро жертв і шестеро травмованих. 

Голова ОВА згодом повідомив, що в лікарні померла поранена дитина, які було вісім років. Загалом, на Синельниківщині загинуло двоє дітей - це 14-річна дівчинка і восьми-річний хлопчик.

За словами Сергія Лисака, 6-річний хлопчик був у вкрай важкому стані. Його вдалося шпиталізувати до обласної лікарні.

"Медики зробили все, що могли. Можливе і неможливе. Врятували. Зараз у малого позитивна динаміка, кажуть лікарі", - йдеться у повідомленні.

Внаслідок обстрілу РФ зруйновано чотири приватні будинки. Пошкоджено близько 30 приватних будинків. Було кілька пожеж, які вже загасили. На місці працюють всі служби.

 
У Синельниковому також є загиблі та постраждалі через удар РФ. / © Сергій Лисак, голова Дніпропетровської ОВА.
У Синельниковому також є загиблі та постраждалі через удар РФ. / Фото: Сергій Лисак, голова Дніпропетровської ОВА.
 
Армія РФ атакувала місто Синельниково. / ©
Армія РФ атакувала місто Синельниково.

Кривий Ріг 

Також вночі армія РФ атакувала Кривий Ріг. Сталося влучення в інфраструктурний об'єкт міста. Відомо про трьох потерпілих: чоловіки 43 і 53 років, а також 58-річна жінка. Потерпілі чоловіки перебувають у лікарні у стані середньої тяжкості.

У Павлограді внаслідок російської атаки пошкоджене одне з підприємств.

Атака на об'єкти "Укрзалізниці"

Вночі окупанти здійснили цілеспрямований обстріл цивільних інфраструктурних об’єктів "Укрзалізниці" в Дніпрі та області. Є потерпілі залізничники.

Робота вокзалу в Дніпрі призупинена. Поїзди далекого сполучення та приміські наразі не курсують до станції: тимчасово кінцевими зупинками є Нижньодніпровськ та Горяїнове. Затримується кілька потягів, що прямують до Дніпра та Запоріжжя.

Реакція президента

Президент Володимир Зеленський відреагував на удар ракетами вночі 19 квітня по Дніпру та області. Він заявив, що РФ здійснює терор, а тому Москва повинна відповідати за свої дії, а "кожна ракет, кожен "Шахед" мають збиватися".

"Кожна держава, яка надає системи ППО Україні, кожен лідер, який допомагає переконувати партнерів, що ППО зараз має бути не на складах, а в реальних містах і громадах, які зазнають ударів терористів, усі, хто підтримує наш захист, є рятівниками життя. Ми маємо завдати поразки російському терору", - наголосив глава держави. 

Як повідомлялося, вночі Росія завдала ракетного удару по центру Дніпра. Внаслідок російської атаки частково зруйнована багатоповерхівка. 



Загрузка...