Ворог хоче прорвати оборону ЗСУ на кількох напрямках - свіжі дані Генштабу

Ворог хоче прорвати оборону ЗСУ на кількох напрямках - свіжі дані Генштабу

Російські загарбники намагаються прорвати українську оборону на кількох напрямках фронту.

Минулої доби ворог найактивніше атакував в районі Бахмута та на Новопавлівському напрямку. Про це вранці 15 квітня повідомив Генштаб Збройних сил України.

Загалом протягом доби на фронті відбулося 54 бойових зіткнення. Ворог завдав вісьмох ракетних та 85 авіаційних ударів, здійснив 98 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали 28 населених пунктів. Під артилерійським вогнем противника були близько 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація залишається без суттєвих змін.

На Куп'янському та Лиманському напрямках ворог наступальних та штурмових дій не вів.

На Бахмутському напрямку українськими воїнами відбито 10 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам'янське, Новий, Часів Яр, Нью-Йорк, Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку, українські захисники відбили вісім атак в районах населених пунктів Новобахмутівка, Уманське, Новокалинове, Первомайське та Нетайлове Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка та Новомихайлівка Донецької області. Там загарбники за підтримки авіації 16 разів намагалися прорвати оборону ЗСУ.

На Оріхівському напрямку ворог дев'ять разів атакував позиції українських захисників в районі Старомайорського Донецької області та Роботиного на Запоріжжі.

"На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, загарбники здійснили чотири безуспішних атаки на позиції наших військ. Водночас, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення", - йдеться у повідомленні.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 22 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по п'ятьох пунктах управління та складу боєприпасів ворога.

Джерело: gazeta.ua



Загрузка...