Дівчинка, яка втратила ноги під час обстрілу, візьме участь у Бостонському марафоні(відео)

Дівчинка, яка втратила ноги під час обстрілу, візьме участь у Бостонському марафоні(відео)

12-річна Яна Степаненко, яка втратила обидві ноги під час ракетного удару росіян по вокзалу в Краматорську, готується до Бостонського марафону.

Яна планує пробігти не всю дистанцію, а лише п'ять кілометрів. Зараз вона ретельно готується до забігу. Про цеповідомила Львівська міська рада.

Взяти участь в одному з найбільших та найпрестижніших марафонів у світі українку запросила американська фундація One World Strong, що допомагає ветеранам і цивільним, які постраждали внаслідок терактів та військових дій.

Мета юної Яни – нагадати світу, що війна в Україні триває, продовжують страждати та гинути діти й дорослі, і щодня зростає кількість людей з ампутаціями.

Окрім цього, дівчинка бігтиме марафон, щоб зібрати 615 тисяч гривень на спортивний протез для важкопораненого 30-річного захисника Олександра Рясного, пацієнта центру "Незламні". Він втратив праву ногу на Запорізькому напрямку. Нині чоловік опановує звичайний протез, планує повертатися на службу і мріє бігати. Долучитися до збору можна за посиланням.

Торік Яна вже брала участь у львівському півмарафоні. Тоді вона тільки вчилася користуватися біговими протезами і разом з іншими пацієнтами центру Unbroken, українськими воїнами здолала символічну "Милю незламності" – завдовжки лише у 70 метрів.

Коли я пробігла перший раз, мені було спочатку дуже страшно… Такі були неперевершені емоції, що хоч трішки, але пробігла! Я пережила дуже важкі моменти, зараз я рада, що знову можу ходити і бігати. Відомий американський протезист Пітер Харш подарував мені бігові протези, і з того моменту я знову полюбила бігати, – розповіла дівчинка.



Загрузка...