АЛГОРИТМ ЗАПОВНЕННЯ НОВИХ КВАЛІФІКАЦІЙНИХ ДОКУМЕНТІВ МОРЯКА

АЛГОРИТМ ЗАПОВНЕННЯ НОВИХ КВАЛІФІКАЦІЙНИХ ДОКУМЕНТІВ МОРЯКА

Щоб не припуститися "фатальної" помилки під час заповнення нових кваліфікаційних документів, морякам рекомендують правильно вносити свої ім'я та прізвище, передає Seafarers Journal з посиланням на Адміністрацію судноплавства.

Як потрібно це робити правильно:

Кваліфікаційні документи заповнюються українською та англійською мовами.
Ім'я, прізвище, дата народження власника кваліфікаційного документа беруться з: - посвідчення особи моряка (першочергово); - паспорта громадянина України для виїзду за кордон (у разі відсутності УЛМ); - документа, виданого уповноваженим органом іноземної держави або установою організації ООН, який підтверджує громадянство іноземця, посвідчує особу іноземця або особу без громадянства, надає право на в'їзд або виїзд з держави та визнається Україною (у разі відсутності документів, зазначених вище); - із попереднього кваліфікаційного документа (у разі відсутності документів, зазначених вище).
У разі відсутності посвідчення особи моряка або паспорта громадянина України для виїзду за кордон чи попереднього кваліфікаційного документа транслітерація прізвища та власного імені (з української на англійську та в разі потреби з англійської на українську) виконується з використанням встановлених правил транслітерації.

Під час подання заяви (поштою, особисто, через представника) на присвоєння звання, підтвердження кваліфікації, обмін, оформлення послужної книги моряка, необхідно звернути увагу, що дані беруться саме в такому порядку. Це означає, що якщо до заяви додається копія УЛМ, то у кваліфікаційному документі будуть вказані дані з УЛМ. Якщо копія УЛМ не додана, дані вносяться з інших документів у послідовності, зазначеній вище.

Якщо заява подається засобами порталу "Дія", необхідно уважно перевірити дані, які "підтягуються" автоматично. Зверніть увагу, що на етапі подачі заяви є можливість внести зміни в ім'я та прізвище англійською мовою та підписати ці зміни кваліфікованим електронним підписом.

Джерело: www.seafarersjournal.com



Загрузка...