Книга рекордів Гіннеса обрала нового найстарішого чоловіка у світі: скільки йому років(фото, відео)

Книга рекордів Гіннеса обрала нового найстарішого чоловіка у світі: скільки йому років(фото, відео)

5 квітня Книга рекордів Гіннеса оголосила імʼя нового найстарішого чоловіка у світі. Ним став 111-річний Джон Альфред Тіннісвуд з Англії.

Британця Джона Тіннісвуда офіційно визнано найстарішим у світі чоловіком. Про це йдеться на сайті Книги рекордів Гіннеса.

Джон Тіннісвуд народився в Ліверпулі 26 серпня 1912 року. Чоловік пережив обидві світові війни, йому було 27 років, коли сталась друга, попри проблеми із зором, він працював на адміністративній посаді в армійському платіжному корпусі.

Ви або живете довго, або живете коротко, і з цим нічого не поробиш, – цитує найстарішого чоловіка планети Книга рекордів Гіннеса.

Окрім бухгалтерського обліку й аудиту, його робота включала логістичні завдання, такі як пошук застряглих солдатів та організація поставок продовольства. Таким чином, Тіннісвуд є найстарішим у світі ветераном Другої світової війни серед чоловіків, що залишилися в живих.

Після війни Джон працював у бухгалтерії в компаніях Shell і BP аж до свого виходу на пенсію у 1972 році. Зараз чоловік проживає в будинку для людей похилого віку в Саутпорті, де персонал описує його як "великого базіку". Джон не палить і рідко вживає алкоголь. Його головна порада для збереження здоров'я — дотримуватися поміркованості.

Попередній рекордсмен, венесуелець Хуан Вісенте Перес Мора помер 3 квітня у віці 114 років. Спочатку очікувалося, що новим найстарішим чоловіком стане 112-річний Гісабуро Сонобе з Японії, однак зʼясувалось, що 31 березня він помер.



Загрузка...