Працівниця дитсадка коригувала ракетні удари РФ

Працівниця дитсадка коригувала ракетні удари РФ

Кіберфахівці Служби безпеки затримали ще одну агентку російської розвідки, яка коригувала ракетно-дронові удари по Харкову.

Зловмисницею виявилась працівниця місцевого дитячого садка, повідомила 1 квітня пресслужба СБУ.

"У вільний від роботи час вона допомагала рашистам поцілити у пункти базування Сил оборони в обласному центрі. Для наведення ворожого вогню фігурантка отримувала від окупантів геолокації потенційних цілей, а потім проводила там дорозвідку. Перебуваючи поблизу об'єкта, вона приховано спостерігала за ним, щоб встановити там орієнтовну кількість особового складу та військової техніки", - звітує відомство.

Потім отримані відомості агентка месенджером передавала своєму російському куратору у вигляді текстових повідомлень із позначенням координат на Google-картах.

На підставі агентурного звіту окупанти готували повітряні атаки на місто із застосуванням ракетного озброєння та дронів-камікадзе типу Shahed.

"Завдяки оперативному реагуванню СБУ, ворожу поплічницю викрили ще на початковому етапі її розвідувальної активності. Також у цей час було проведено комплексні заходи для убезпечення пунктів базування оборонців Харкова. У подальшому співробітники СБУ затримали зловмисницю у власному помешканні", - сказано в повідомленні.

Жінка була дистанційно завербована російською розвідкою восени 2023 року. У поле зору окупантів вона потрапила через свого знайомого з міста Куп'янськ, який під час захоплення райцентру втік до РФ і приєднався до ворожих військ.

Під час обшуків в оселі затриманої вилучено мобільний телефон, який вона використовувала для комунікації з агресором.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру.

Наразі зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Джерело: gazeta.ua

 



Загрузка...