Укренерго повідомило про ситуацію з відключеннями

Укренерго повідомило про ситуацію з відключеннями

Наразі графіки відключень світла діють лише на Харківщині. Але із зростанням споживання можливе застосування обмеження на Одещині та Хмельниччині.

Станом на ранок у четвер в Україні залишаються без світла понад 400 населених пунктів. Про це повідомило Укренерго 28 березня.

Так, через сильний вітер знеструмлено 19 населених пунктів на Хмельниччині та 5 на Київщині. Там тривають ремонтні роботи.

"З інших причин на ранок знеструмлено 389 населені пункти. Через бойові дії: є нові знеструмлення в Донецькій, Запорізькій, Харківській, Херсонській областях. Через технологічні порушення: є знеструмлення в Київській, Кіровоградській областях", – йдеться у повідомленні.

Наразі графіки відключень діють лише на Харківщині. Але із зростанням споживання можливе застосування обмеження на Одещині та Хмельниччині. У Кривому Розі відключення не прогнозуються.

Виробленої електроенергії достатньо для покриття потреб всіх споживачів. Дефіцит в енергосистемі не прогнозується.

На одній з теплових електростанцій після ремонту включений в роботу енергоблок. А вітряна та сонячна погода сприяють роботі електростанцій на ВДЕ.

Вчора, з 19:00 до 20:00 на запит польського оператора PSE, Україна надавала аварійну допомогу енергосистемі Польщі загальним обсягом 100 МВт·год.

Сьогодні зранку й далі протягом доби ведеться імпорт електроенергії з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Його загальний обсяг 13087 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 494 МВт. Експорт не планується.



Загрузка...