Як засолити сало гарячим способом: три рецепти
Одним з найкращих способів засолювання сала вважають гарячий. Тоді сало стає м'яким та ніжним.
У такому випадку цей делікатес просолюється рівномірно, а шкірка розм'якшується. До того ж, гинуть усі мікроби, пише Gazeta.ua.
Засолювати сало гарячим способом можна за багатьма рецептами. Страва вийде однаково смачною.
Засолювання сала в банці гарячим способом
Інгредієнти:
• сало - 500 г;
• вода - 1 л;
• перець чорний горошком - 20 шт;
• часник - 16 зубчиків;
• лавровий лист - 5 шт;
• сіль - 120 г;
• перець гострий мелений - 15 г;
• кріп - 20 г.
Спочатку сало потрібно добре промити й нарізати великими шматками, дрібно порубати кріп, а часник нарізати пластинками. Шматочки сала і всі сухі спеції, крім солі та червоного перцю, викладають у банку. Її слід заповнити доверху, а потім посипати зверху часником і рубаним кропом.
Потрібно довести до кипіння воду з гострим перцем і сіллю. Гарячий розсіл заливають у банку, щоб він повністю покрив сало. Потім банку накрийте кришкою і залиште за кімнатної температури на 7 днів. Після цього потрібно злити з банки розсіл і поставити сало на зберігання в холодильник.
Засолювання сала гарячим розсолом у холодильнику
Інгредієнти:
• вода - 1 л;
• сало - 600 г;
• часник - 3 зубчики;
• сіль - 3 стол. л.
• приправа для сала - 10 г.
Сало спочатку слід промити й нарізати великими шматочками, викласти у каструлю і залити холодною водою. Далі каструлю ставлять на вогонь, доводять до кипіння й варять три хвилини. Після того слід вимкнути вогонь й додати у воду сіль. Накрийте каструлю кришкою і залиште на 12 годин за кімнатної температури.
Потім сало потрібно дістати з розсолу й натерти спеціями та тертим часником з усіх боків. Кожен шматок сала загорніть у фольгу або харчову плівку і покладіть у холодильник на 3 години. Готову закуску потрібно зберігати в холодильнику.
Засолювання сала гарячим способом у цибулевому лушпинні
Інгредієнти:
• сало - 500 г;
• вода - 1 л;
• цибулиння - 10 г;
• часник - 6 зубчиків;
• сіль - 20 г;
• цукор - 0,5 чайн. л.;
• лавровий лист - 2 шт;
• перець горошком - 10 шт;
• перець червоний мелений - за смаком;
• приправа хмелі-сунелі - за смаком.
Цим способом добре солити сало з м'ясними прожилками. Його потрібно промити і нарізати великими шматками. У каструлю слід залити воду й додати сіль, цукор, лавровий лист та перець горошком. Розсіл доводять до кипіння на сильному вогні. Потім плиту потрібно вимкнути.
Слід промити цибулеве лушпиння й викласти його у гарячий розсіл, а зверху кладуть шматочки сала. Потім зверху можна поставити тарілку меншого розміру. Каструлю знову поверніть на вогонь і доведіть суміш до кипіння. Сало слід варити 15 хвилин на середньому вогні.
Далі страву потрібно зняти з вогню і дозволити повністю охолонути. А потім сало на добу ставлять у холодильник. Після цього шматки сала слід дістати з розсолу і змастити з усіх боків сумішшю хмелі-сунелі, червоного перцю й меленого часнику. Можна при цьому використовувати й будь-які інші спеції.