У Запоріжжі затримано студентку, яка працювала на ФСБ РФ

У Запоріжжі затримано студентку, яка працювала на ФСБ РФ

На замовлення ФСБ дівчина шпигувала за співробітниками СБУ, щоб встановити запасні пункти дислокації Служби безпеки, а ворог планував використати цю інформацію для підготовки ракетних ударів.

Затримано агентку ФБС РФ, яка намагалася шпигувати за співробітниками СБУ й коригувала ракетні удари по підприємствах Запорізької області, задіяних в оборонно-промисловому комплексі. Про це в четвер, 21 березня, повідомила пресслужба СБУ.

Повідомляється, що на замовлення ФСБ дівчина шпигувала за співробітниками СБУ, щоб встановити запасні пункти дислокації Служби безпеки, а ворог планував використати цю інформацію для підготовки ракетних ударів.

"Крім того зловмисниця намагалась встановити точні координати підприємств, які задіяні в оборонно-промисловому комплексі України. Для цього вона отримувала від окупантів орієнтовні геолокації оборонних заводів, а потім поблизу них проводила дорозвідку на місцевості", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що агентка фіксувала максимум інформації про об’єкти і для цього використовувала своїх друзів та одногрупників, у яких під час дружніх розмов отримувала потрібну їй інформацію.

Служба безпеки затримала російську агентку на етапі збирання розвідувальної інформації.

"За даними слідства, ворожою поплічницею виявилась 19-річна студентка місцевого університету, яка потрапила у поле зору ФСБ восени 2023 року. Згодом дівчину було дистанційно завербовано через її хрещену - колаборантку, що входить до керівного складу окупаційної адміністрації РФ в одному із тимчасово захоплених міст на Запоріжжі. Саме через неї російська спецслужба давала вказівки завербованій агентці в обласному центрі і приймала звіти про виконані завдання", - йдеться далі в повідомленні.

Затриману агентку взяли під варту, їй загрожує довічне ув’язнення.

 



Загрузка...