Назвали найщасливіші країни світу

Назвали найщасливіші країни світу

20 березня, в Міжнародний день щастя, опублікували щорічний рейтинг найщасливіших країн світу.

Фінляндія сьомий рік поспіль очолює рейтинг щастя. Сусідки країни - Данія, Ісландія та Швеція - також зберегли свої місця в першій десятці, йдеться у щорічному звіті World Happiness Report, опублікованого в середу.

"У цих державах тісний зв'язок з природою та здоровий баланс між роботою та особистим життям сприяють лідерству у світових рейтингах щастя. Водночас зростання відчуття нещастя, особливо серед молоді, призвело до того, що інші західні країни опустилися в рейтингу", - сказано в повідомленні.

Україна посіла 105-те місце.

Сполучені Штати Америки та Німеччина вперше покинули цьогоріч першу 20-ку країн з часу публікації першого звіту понад 10 років тому. Їхнє місце зайняли Коста-Ріка і Кувейт на 12 і 13 місцях відповідно. Сербія, Болгарія і Латвія повідомили про найбільше зростання рівня щастя. Афганістан перебуває на останньому місці.

Звіт ґрунтується на даних глобального опитування людей у понад 140 країнах світу. Країни оцінюють за рівнем щастя на основі їхніх середніх оцінок життя за три попередні роки. До уваги беруть ВВП на душу населення, соціальну підтримку, тривалість здорового життя, свободу, щедрість і корупцію.

У рейтингу індексу щастя Україна ще до повномасштабної війни була серед п'яти найбільш нещасних держав у світі. Ми посередині між Іраком та Вірменією, повідомили в результатах міжнародного дослідження Gallup International.

Організація Об'єднаних Націй щороку визначає індекс щастя для кожної країни. Вивчають внутрішній валовий продукт на душу населення, рівень соціальної підтримки, очікувану тривалість життя, рівень свободи, довіри та наскільки країна близька до ідеальної.

Джерело: gazeta.ua



Загрузка...