Автентичний український рецепт: готуємо ламанці з маком

Автентичний український рецепт: готуємо ламанці з маком

Ця страва ідеально підійде як десерт для усієї сім'ї. Рецепт взято із книги "Нова кухня вітамінова" Осипи Заклинської, передає Такі страви.

Словничок:

Сметанка – вершки;
Грозинки – родзинки;
Цитрина – лимон.

Інгредієнти:

  • 500 г муки
  • 2 ложки масла
  • 4 ложки цукру
  • 2 жовтки
  • 1/4 літра (250 г) вершків
  • пів літра маку
  • пів літра молока 
  • 4 ложки меду

Спосіб приготування: 

1. Заробити тісто сметаною, сметанкою, або і молоком, щоби було таке густе як на вареники.

2. Розвалкувати, повирізувати круглі паланички, кілька трикутників і спечи.

3. Приправити мак. Пів літра маку спарити 2 рази і дати на сито. До маку наляти пів літра солодкого молока і поставити з краю на кухні, щоби напучнів, через дві години мак напучніє, відляти на сито, щоби стік, перепустити 4 рази через машинку, або втерти в макітрі.

4. До втертого маку дати 4 ложки меду, 100 г цукру з ванілією, 1/4 літра (250 г) доброї сметанки, грозинків.

5. Накришити там паланички спечені, уложити в піраміду на мисці чи полумиску, трикутники заткнути по боках для прикраси. 

6. До маку дати запаху ванілії і шкірки з цитрини.



Загрузка...