Twitter робить користувачів нещасними - дослідження

Twitter робить користувачів нещасними - дослідження

Соціальна мережа X (колишня Twitter), може негативно впливати на емоційне благополуччя користувачів.

Користування цією мережею пов'язане зі швидким зменшенням позитивних емоцій, сплесками обурення, політичною поляризацією та відчуттям нудьги. Про це свідчать результати дослідження, проведеного вченими з Університету Торонто, які опублікованів журналі Communications Psychology.

Дослідження проводили за участю 252 користувачів у США. Воно показало, що навіть незважаючи на те, що для деяких користувачів X посилює почуття приналежності, це не робить їх більш задоволеними.

Важливу роль у впливі соціальної мережі на емоційний стан відіграє мотивація користувачів при відкритті X. Зокрема, ті, хто використовував платформу як спосіб боротьби з проблемами, отримали нижчі бали за благополуччям і відчували себе злішими та нещаснішими. Часті користувачі X також почуваються більш самотніми і нудьгуючими.

При цьому найшвидше погіршувався настрій під час прокручування стрічки, що забирає 74% часу користувачів на платформі. Дослідження свідчить, що взаємодія з різноманітними думками в мережі не збільшує поляризацію користувачів, однак може посилювати ефект відлуння-камер.

Ці дані збиралися ще до змін у Twitter, проведених його новим власником Ілоном Маском. Однак, результати дослідження залишаються актуальними і мають широке застосування, зазначають автори.



Загрузка...