Що станеться, якщо регулярно пропускати сніданок

Що станеться, якщо регулярно пропускати сніданок

Здоровий і збалансований сніданок вранці може принести величезну користь вашому здоров'ю. Це тому, що сніданок - це більше, ніж їжа. Це каталізатор, який запускає ваш метаболізм і підтримує здоров'я тіла та розуму.

Пропуск сніданку призводить до втрати важливих поживних речовин. Тому важливо розуміти потенційну шкоду від пропуску сніданку для вашого організму. Дієтологи розповіли, що станеться з вашим тілом, якщо ви будете систематично пропускати сніданок, пише eatthis.

Може знизитися рівень цукру в крові

Без поживних речовин із здорового, добре збалансованого сніданку рівень цукру в крові може впасти. Через це ви втомитеся, станете дратівливими та не зможете зосередитися. Згідно з дослідженням 2019 року, ті, хто пропускав сніданок, мали вищий рівень цукру в крові та гірший контроль рівня цукру в крові.

"Оскільки ви голодуєте всю ніч під час сну, рівень цукру в крові природним чином знизиться після пробудження. Якщо ви не відновите його за допомогою збалансованого сніданку, рівень цукру в крові продовжуватиме падати протягом ранку. Згодом це може призвести до великих коливань цукру в крові та нестабільності. Як наслідок, це може призвести до переддіабету або діабету. Дослідження показують, що пропуск сніданку пов'язаний із підвищеним ризиком діабету 2 типу", — каже лікар-дієтолог Керолайн Янг.

Вам може бути важко зосередитися

Сніданок забезпечує необхідні поживні речовини, які живлять ваш мозок для цілеспрямованої роботи. Пропуск цієї харчової основи може призвести до труднощів з концентрацією та туманного психічного стану.

Ваш метаболізм може сповільнитися

Коли ваше тіло звикло отримувати калорії вранці, може негативно вплинути на ваш метаболізм. Ваше тіло може адаптуватися, уповільнюючи швидкість метаболізму, що потенційно може призвести до збільшення ваги.

Регулярне харчування, включаючи сніданок, відіграє важливу роль у підтримці збалансованого метаболізму.

Ваші сигнали голоду можуть вийти з ладу

Пропуск сніданку може призвести до сильної тяги до їжі пізніше протягом дня, що призведе до потенційного переїдання.

Рівень кортизолу може зрости

Гормон стресу кортизол реагує не тільки на емоційний стрес; він також реагує на фізіологічний стрес, викликаний пропуском їжі.



Загрузка...