Рятувальники міста Ізмаїл провели День цивільного захисту для здобувачів освіти Дунайського центру професійної освіти

Рятувальники міста Ізмаїл провели День цивільного захисту для здобувачів освіти Дунайського центру професійної освіти
На базі закладу професійної освіти "Дунайський центр професійної освіти" рятувальники провели День цивільного захисту.
Захід традиційно розпочався з теоретичної частини, під час якого студентів ознайомили з правильними діями у разі виникнення пожежі, у разі виявлення пожежі, у разі виявлення вибухонебезпечних і підозрілих предметів, з основними правилами пожежної безпеки, при сигналі "Повітряна тривога".Велику увагу співробітники приділили первинним засобам пожежогасіння-вогнегаснику, розповіли про види вогнегасників та як правильно ними користуватися.
Практична частина розпочалась з проведення учбової евакуації, бо згідно задуму в закладі освіти виникла пожежа на 3-му поверсі, де було евакуйовано 125 осіб, 2 людини залишилися в приміщенні і рятувальникам необхідно врятувати їх з задимленої палаючої будівлі.
Рятувальники одягнули апарати захисту органів дихання і зору і розпочали гасіння умовної пожежі з залученням ланки ГДЗС і на першому поверсі врятували одну людину.
За допомогою трьохколінної висувної драбини рятувальники дісталися 3 поверху, врятували ще одну людину.
Наостанок, теоретичні знання були відпрацьовані практично, кожен мав змогу скористатися вогнегасником і у разі виникнення пожежі - ліквідувати її.


Загрузка...