В Ізмаїлі на базі Дунайської обласної лікарні запрацював новий ангіограф

В Ізмаїлі на базі Дунайської обласної лікарні запрацював новий ангіограф

У Дунайській обласній лікарні, яка розташована в Ізмаїлі, запрацювала нова ангіографічна система. Медзаклад отримав технічний паспорт, було проведено контроль її вихідних радіаційних параметрів і виконано діагностичні коронароангіографії в тестовому режимі.

Ангіограф встановлено в рамках спільного проєкту Міністерства охорони здоров’я України та Світового банку «Додаткове фінансування проєкту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей».

За словами інтервенційних кардіологів, новий ангіограф дає кращу якість візуалізації судин, можливість виконувати складніші кардіологічні втручання, проводити коронарографію та стентування складних уражень судин серця з вимірюванням у реальному часі їхніх внутрішніх розмірів.

Введення в експлуатацію сучасного ангіографа дало змогу відкрити на базі Дунайської обласної лікарні відділення ендоваскулярних інтервенційних втручань на 17 ліжок із 5 реанімаційними ліжками та операційною.

Зазначимо, для монтажу нового ангіографа було проведено ремонт приміщень загальною площею 162 кв. м. Сума ремонту склала 11,5 млн. грн., з яких 9 млн. грн. було виділено Одеською обласною військовою адміністрацією та 2,5 млн. грн. – кошти НСЗУ і власних надходжень.

Джерело: topor.od.ua



Загрузка...