Пам’ять заради майбутнього (фото)

Пам’ять заради майбутнього (фото)

8 травня в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті відбувся національно-патріотичний захід з нагоди Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Модераторами дійства виступили доц. Алла Соколова та здобувачка вищої освіти ІІ курсу, 23ф групи Ірина Хіміч.

Ректор університету, д. пед. н., професор Ярослав Кічук, вітаючи присутніх, зауважив, що «День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні є надзвичайно важливим для мільйонів людей як символ закінчення найбільшої та найжорстокішої війни в історії людства. Сьогодні світу загрожує ще один глобальний конфлікт. І щитом для Європи є саме Україна та її непереможні Збройні сили».

Хвилиною мовчання присутні вшанували всіх тих, хто боровся із нацизмом, а також мирних цивільних людей, які постраждали від ведення бойових дій та окупації їхніх міст і сіл, дітей війни, примусових робітників, жертв воєнних злочинів, жертв геноциду та злочинів проти людяності.

Про страшні часи Голокосту та масові вбивства нацистами євреїв розповіла гостя заходу, Гоцуленко Лідія Григорівна, – представниця єврейського етносу, корінна мешканка міста Ізмаїл, яка пройшла крізь усі жахіття фашистської катівні. Емоційні одкровення Лідії Григорівни, яка у свої 95 років і сьогодні пам’ятає жорстокість нацистського режиму, торкнулись струн душі кожного слухача. Історія життя Лідії Гоцуленко є живою сторінкою книги про Другу світову війну.

Яскравим вкрапленням у заході став поетичний калейдоскоп, який представили здобувачі вищої освіти факультету української та іноземної філології. Зокрема, було продекламовано вірші про війну поеток українського Придунав’я Тетяни Лесіної, Марини Копаної, а також авторські вірші поетки-початківця Ірини Хіміч.

Емоційному піднесенню присутніх сприяв перегляд музичних відео, у яких із глибоким ліризмом оспівувався червоний мак, як символ пам’яті жертв війни та подвигу незламних і нескорених українців, які сьогодні виборюють Перемогу:

А ми ще, а ми ще повоюємо,

А ми ще, а ми ще потанцюємо!..

Ти металом зціли наші рани,

Бо ми – люди, ми – люди-титани!

Директорка Центру громадянської освіти
Алла Соколова

Джерело: idgu.edu.ua

Пам’ять заради майбутнього 8

Пам’ять заради майбутнього 7
Пам’ять заради майбутнього 4
Пам’ять заради майбутнього 2
Пам’ять заради майбутнього 1


Загрузка...