На річці Дунай розпочалася заборона на вилов водних біоресурсів

На річці Дунай розпочалася заборона на вилов водних біоресурсів

У період з 24 квітня по 7 червня в Одеській області триватиме нерестова заборона на вилов водних біоресурсів у річці Дунай. Виняток становить спеціалізований промисел оселедця, заборону на якого встановлено у певних ділянках річки. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Державне агентство з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм.

Заборону встановлено на таких ділянках:

– з 28 квітня по 7 травня – від гирла р. Дунай до відгалуження Тульчинського гирла;

– з 28 квітня по 17 травня – вгору проти течії р. Дунай від відгалуження Тульчинського гирла;

– з 28 квітня по 7 травня – у р. Дністер від с. Паланка до греблі Дубоссарської ГЕС;

– з 28 квітня по 2 травня – у Дністровському лимані, рукаві Турунчук і основному руслі р. Дністер від гирла до с. Паланка (відмітка 28 км).

“Закликаємо рибалок відповідально ставитися до нерестуючої риби та дотримуватися встановлених обмежень. Якщо ви помітили порушення рибоохоронного законодавства, просимо невідкладно повідомляти на всеукраїнську “гарячу лінію” Держрибагентства: 0 (800) 50-52-50“, – закликали у Державному агентстві.

Нагадаємо, що чорноморський або дунайський оселедець досягає статевої зрілості у віці 3-5 років. Нерестова міграція розпочинається при температурі води 5-6°С і триває 140-150 днів.

Нерест порційний, триває з травня по серпень у річках на великій відстані від гирла, при температурі води 17-26°С. Ікра пелагічна, плодючість самиць складає від 30 тис. до 50 тис. ікринок.

Джерело: bessarabiainform.com



Загрузка...