Переселенцям в Ізмаїльській громаді

Переселенцям в Ізмаїльській громаді

17 квітня 2024 року в рамках угод про співробітництво за підтримки громадської організації "10 квітня" в гостинних стінах Ізмаїльського державного гуманітарного університету проведено зустріч керівництва Ізмаїльської служби зайнятості з внутрішньо переміщеннями особами в місці їх компактного проживання в Ізмаїлі.

Спікери, а це були Людмила Пальжок, заступник директора та Володимир Довгаль, виконуючий обов’язки директора Ізмаїльської філії обласної служби зайнятості розповіли присутнім про переваги легальної зайнятості, актуальні вакансії та інформаційні джерела про них, можливості професійного навчання та підвищення кваліфікації, в т.ч. за допомогою ваучеру, підтвердження результатів неформального навчання, отримання гранту на початок/ розвиток власного бізнесу, участь у суспільно-корисних, громадських та інших роботах тимчасового характеру, компенсаційні програми для роботодавців за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

Людей зацікавила інформація про можливості навчання завдяки ваучеру та можливості започаткування бізнесу за участі в програмі мікрогранту «Є:Робота. Власна справа». Доречними були інформаційні папки та листівки, буклети, присутні задавали багато питань та отримували вичерпні відповіді.

Серед учасників заходу були присутні особи пенсійного віку, яких цікавила інформація щодо працевлаштування. Людмила Пальжок звернула їх увагу на вакансії, інформацію про котрі розміщено на сайті та сторінках Ізмаїльської філії Одеського обласного центру зайнятості у соціальних мережах, телеграм-каналах.

Ректор Університету Ярослав Кічук висловив Володимиру Довгалю Подяку за багаторічну плідну різноманітну співпрацю між Ізмаїльською службою зайнятості та Університетом. Після заходу Володимир Довгаль та Ярослав Кічук обмінялись ідеями, обговорили подальші сумісні кроки з взаємодії в інтересах внутрішньо переміщених осіб та учасників бойових дій. 

 

Нагадуємо, що навчатися завдяки ваучеру мають право особи: 

- віком старше 45 років та страховим стажем не менш 15 років; 

- внутрішньо переміщені особи;  

- особи з інвалідністю;

- колишні військовослужбовці (звільнені за станом здоров’я) до досягнення ними пенсійного віку та за наявності вислуги не менше 10 років; 

- учасники бойових дій;

- звільнений(а) з військової служби;

- особа з встановленим фактом позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України.

Детальніше за посиланням: https://www.dcz.gov.ua/storinka/vauchery

Он-лайн заявку можна подати тут: https://voucher.dcz.gov.ua/

Для здобуття нової професії або підвищення кваліфікації, звертайтесь до підрозділів Ізмаїльської філії Одеського обласного центру зайнятості: 

- в Ізмаїлі, пр. Незалежності, 32, або за телефоном (097) 008-77-67; 

- у Рені, вул. Соборна, 78 А, або за телефоном (093) 869-55-27;

- у Кілії, вул. Миру 60А, або за телефоном (068) 867-80-33;

- у Вилкове, вул. Петра Сагайдачного, 13, або за телефоном (068) 518-71-35.

Завдяки ваучеру можна навчатися за однією з 124 пріоритетних для економіки України професіями та спеціальностями, зокрема у сфері медицини, освіти, транспорту, ІТ-технологій, будівництва, сільського господарства, соціального обслуговування. З повним переліком можна ознайомитись за посиланням: https://www.dcz.gov.ua/publikaciya/perelik-profesiy-specialnostey-dlya-navchannya-za-yakymy-mozhe-buty-vydanyy-vaucher

 

Звертайтеся до нас, ми спроможні бути корисними для вас!

Джерело: Ізмаїльська філія Одеського обласного центру зайнятості

 



Загрузка...