Спека прийшла: в Одеській області оголосили пожежну небезпеку

Спека прийшла: в Одеській області оголосили пожежну небезпеку

За даними Гідрометцентру Чорного та Азовського морів, сьогодні, 15 квітня, на Одещині очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Про це, посилаючись на ГМЦ, повідомляє “Бессарабія INFORM”.

Як зазначили синоптики, у більшості регіонів Одещини очікується надзвичайний, а на сході – високий рівень пожежної небезпеки. Спеціалісти підкреслюються – погодні умови сприятимуть ВИСОКІЙ ймовірності виникнення та розповсюдження пожеж в екосистемах, при наявності джерел займання (відкритого вогню).

Нагадаємо, що протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:
• розведення багать та спалення сухостою;

• заїзд на територію лісового фонду транспортних засобів;

• палити, кидати непогашені сірники та недопалки біля сухої трави чи гілок;

• випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду, а також на інших земельних ділянках, що безпосередньо примикають до лісу (у тому числі проводити сільськогосподарські пали);

• звалювати та спалювати сміття, будівельні залишки, побутові та горючі відходи тощо.

В разі виникнення пожежі необхідно негайно повідомляти про це лісогосподарські підприємства, територіальні підрозділи ДСНС України за номером 101, місцеві органи влади.

Особи, винні у порушенні вимог пожежної безпеки несуть адміністративну відповідальність згідно ст. 77 та 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення та кримінальну відповідальність згідно ст. 245 ККУ у разі спричинення важких наслідків.

Спека прийшла: в Одеській області оголосили пожежну небезпеку

Джерело: bessarabiainform.com



Загрузка...