УДП домовляється з австрійською Rhenus про спільні перевезення

УДП домовляється з австрійською Rhenus про спільні перевезення

Команда Українського Дунайського пароплавства відвідала австрійське місто Кремс та обговорила з представниками Rhenus Logistics перспективу створення спільних логістичних ланцюгів.

УДП запропонувало австрійським колегам розширити співпрацю, повідомив керівник підприємства Дмитро Москаленко.

За його словами, Rhenus Group – це відомий логістичний гігант, який працює у всьому світі. Термінали, логістичні комплекси та центри, морські та річкові перевезення, залізниця, автотранспорт – Rhenus оперує глобальною логістичною мережею. Також компанія присутня і на Дунаї.

Так, Rhenus PartnerShip пропонує послуги перевезення річковим транспортом. А Rhenus Donauhafen Krems працює як тримодальний логістичний центр, поєднуючи флот, залізницю і автотранспорт.

«Директори обох підрозділів Михаєль Плох та Герхард Гуссмагг вважають, що дунайська логістика сьогодні переживає не кращі часи. В ЄС зменшується частка великих сировинних виробництв. Проте річкові перевезення мають шанс не лише зберегти, але й покращити позиції. Наші сильні сторони – низька собівартість та екологічність. Тому в Rhenus з цікавістю спостерігають за проектом модернізації флоту УДП», – зазначає керівник УДП.

Він додав, що у Rhenus Group вже є український підрозділ, який оперує логістичним комплексом.

«Проте ми пропонуємо колегам розширити співпрацю. Українські компанії потенційно зацікавлені у перевезеннях у країни Західної та Центральної Європи з регіону Придунав’я. УДП забезпечує перевалку в Україні та доставку вантажів у порти Верхнього Дунаю, але нам потрібен партнер, який гарантує другу частину ланцюгу – від порту до кінцевого складу», – розповів Дмитро Москаленко. 

Крім того, УДП готове запропонувати європейським партнерам виробничий майданчик в Україні. Наразі УДП та Rhenus Logistics домовились продовжити консультації після аналізу всіх пропозицій та можливостей.

Джерело: usm



Загрузка...