В Ізмаїльському районі зареєстровані випадки підозри на кашлюк

В Ізмаїльському районі зареєстровані випадки підозри на кашлюк

За даними моніторингу Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб, на території області зареєстровані нові випадки підозри захворювання кашлюка та корі.

Минулого тижня на Одещині було зафіксовано 21 випадок підозри на кашлюк, 10 з них – в Ізмаїльському районі. Загалом за два тижні по області показник досяг 53 випадків.

Також було зареєстровано два випадки підозри на інфекційну хворобу – кір в Одеському районі. Нагадаємо, з початку року в області лабораторно підтверджено вісім випадків кору, у тому числі у шести дітей. Захворювання фіксувались в Одеському, Ізмаїльському та Березівському районах. Серед пацієнтів щеплені згідно з віком п’ятеро осіб, троє – не щеплені.

Додамо, показник захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції становив 255,1 на 100 тисяч населення та був нижче епідемічного порогу на 48%, що розцінюється як низький рівень інтенсивності епідемічного процесу.

Захворюваність на гострі кишкові інфекції залишилась практично на рівні попереднього тижня. Водночас серед дитячого населення спостерігався ріст на 26,7%, а серед дорослого – зниження на 44%.

Вірусний гепатит, повітряно-крапельні інфекції реєструвались спорадичними випадками (вірусний гепатит, кір, епідпаротит, скарлатина, кашлюк) або не реєструвались зовсім (дифтерія, краснуха, правець).

За даними моніторингу, за минулий тиждень зареєстровано 66 укусів людей тваринами, що на 11% менше ніж на попередньому тижні (74 укуси).

З початку року в області зареєстровано 89 лабораторно підтверджених випадків сказу серед тварин. Випадків сказу серед людей не зареєстровано.

Епідемічна ситуація залишається на контролі

Джерело: bessarabia.ua



Загрузка...