Дівчина загиблого захисника з Ізмаїла проводить розіграш свічок за донати, аби зібрати кошти на авто для його побратимів

Дівчина загиблого захисника з Ізмаїла проводить розіграш свічок за донати, аби зібрати кошти на авто для його побратимів

Вчора, 6 травня, минув рік з дня смерті від важких поранень ізмаїльця Богдана Міхалакі. Цього молодого чоловіка добре пам’ятають багато містян. Ще зовсім недавно він грав на скрипці на вулиці Торговій.

Минулого року інформаційна агенція «Юг.Today» розповідала про життя нашого земляка, його жагу до помсти та самопожертву. До війни у Богдана та його коханої Аліни була спільна мрія – хотіли відкрити невеличку кав’ярню. Щоб здійснити її, юнак поїхав працювати у Німеччину електриком. 21 лютого 2022 року зробив Аліні сюрприз – приїхав в Україну, щоб привітати свою дівчину з Днем народження. А вже 24 лютого росія розпочала великомасштабне вторгнення в Україну…

У перший день війни ще була можливість виїхати за кордон, але Богдан навідріз відмовився. Аліна переживала, що через її День народження коханий опинився у такій ситуації. Але хлопець їй сказав, що якщо б він 24 лютого перебував за кордоном, то відразу б повернувся в Україну, щоб захистити своїх батьків, братів, сестру та її.

Богдан дуже переймався, що його не взяли у лави територіальної оборони. Коли він туди прийшов, у нього запитали про його спеціальність. Почувши відповідь – «музикант», Богдану відповіли: «Прийдеш у День нашої перемоги, зіграєш в оркестрі». Після цього хлопець почав «штурмувати» військкомат. Першого разу туди він прибув відразу, як тільки йому прийшла повістка, оновив свої дані, після цього йому сказали: «Наразі потреби у вас немає, чекайте».

Потім був ще раз, цього разу пройшов медкомісію, його знову відправили додому. Але Богдан не сидів, склавши руки, а разом з Аліною займалися волонтерством – виготовляли та відправляли на фронт сотні окопних свічок.

Восени хлопець пройшов медкомісію ще раз. І вже 2 січня підписав контракт. Військовій справі навчався в Естонії. Про цей час згадував з теплом. Їх там дуже добре прийняли, казав, що естонці дуже вболівають за нашу країну та наших захисників. Після Естонії ще деякий час перебував під Києвом. Потім їх планували відправити в одну з частин Одещини. Перед відправленням запитали бажаючих захищати Україну на Донецькому напрямку. Богдан зголосився без вагань.

У великодні дні під час наступу підрозділ, де свій військовий обов’язок виконував Богдан, зазнав сильного ворожого обстрілу. Воїн одержав уламкові поранення.

У шпиталі Дніпра лікарі зазначали, що евакуація пораненого з поля бою та у медзаклад відбулася дуже грамотно та оперативно. У Дніпрі Богдан прийшов до тями, почувши голосове повідомлення від Аліни. Вона у той час направлялася до коханого. Батьки Богдана розповіли їй, що він був у свідомості, всіх впізнавав, були спроби самостійно дихати та навіть говорити.

Після перевезення у київський шпиталь Богдан впав в кому та вже не вийшов з цього стану. А через декілька днів його серце зупинилося.

«Вже рік він не з нами. Вже рік як Богдан кинув все, що у нього було, задля того, щоб піти захищати кожного з нас, Україну, сімʼю. Залишив все, щоб це все захистити. Ти був прекрасною людиною, ти був ідеальним майстром, таким, яким я ніколи не стану, ти був неперевершеним, талановитим скрипалем, сином, братом, коханою людиною», – написала на своїй сторінці в Інстаграм Аліна.

Дівчина згадала, як Богдан з перших днів війни включився у допомогу, переналаштував виробництво свічок під військові потреби, боровся на інформаційному фронті, а згодом сам взяв зброю в руки і пішов воювати проти нелюдів.

«Я думаю, Богдан і сьогодні продовжував би допомагати, тому на його честь, його памʼяті відкриваю розіграш за донат. Бригада Богдана, двадцять восьма, збір проводить Богдана побратим. Потрібна машина на фронт. Донецька область. Часів Яр.

Часів Яр, Хромове – це саме той населений пункт, де Богдан отримав смертельне поранення і Бог вирішив, що крилатим ґрунту не треба, тому забрав його до себе, на небо. Про це і надпис на кашпо. А нам залишається лише терпіти, любити, сподіватися і вірити», – анонсувала акцію зі збору коштів на потреби військових дівчина.

До дня народження загиблого коханого – 28 травня – Аліна розіграє дві свічки ручної роботи  з розписом. Щоб взяти участі у розіграші одного з двох лотів, зробіть донат на суму від 20 гривень та надішліть скрин квітанції Аліні в особисті повідомлення.  

Також можна безпосередньо задонатити на рахунок https://send.monobank.ua/jar/AUKW5NEMdo.

Мета збору – 252 000 гривень. На сьогодні зібрано трохи більше п’ятнадцяти.

Доєднуйтесь до збору для побратимів Богдана Міхалакі.

Підготувала Діана ГЕРГІНОВА

Джерело: «Юг.Today»



Загрузка...