В Картинній галереї відбулося відкриття традиційної регіональної виставки «Благовіст»(фото)

В Картинній галереї відбулося відкриття традиційної регіональної виставки «Благовіст»(фото)

В Обласному центрі естетичного виховання імені Емілії Євдокимової відбулося відкриття традиційної регіональної виставки «Благовіст».

Цей проєкт реалізує ідею знайомства глядачів з новими роботами художників Придунав’я. Це особливо важливо у цей важкий час, адже мистецтво об’єднує та дає розуміння, що ми усі разом відстоюємо незалежність нашої держави.
     
Офіційно відкрила виставку директор ОЦЕВ імені Емілії Євдокимової – Федорова Ірина Ігорівна. 
     
Цього року у виставці беруть участь 34 митця з Ізмаїлу, Рені і Кілії. 78 творів, представлених в експозиції, повертають глядача до народних джерел і традицій, духовності і самопізнання, нагадують про нерозривний зв’язок людини і природи.  
 
Постійні активні учасники виставки: заслужені художники України Кара О.Д., Шишман І.І.; члени НСХУ  Пейков М.П., Левенцова В.Ю. (м. Кілія), Костов С.О. (м. Рені), Сапунжи Г.І., Дудник В.М., Андрєєва-Сичова О.М., Коріньок В.В., Кобзаренко-Коріньок Р.М., Чакир-Узун Л.П., Гриценко А.П., Шишман З.І., Коцофляк І.І.; члени СХІ: Семенов В.А., Осадчий О.В. Соколова Т.М., Філіппова І.В., Ушаков С.В., Сухінін С.М., Акимова Т.Н., Борисенко Л.І., Кокалко О.В. (м. Рені), Попова А.А., Л.А. Бондар; студенти ІДГУ: Суплякова Марія, Ликова Анастасія, Митєва Русіна, Павел Юлія, Марков Семен (викладачі О.Д.Кара, І.І.Шишман). 
     
Тематика сюжетів творів різноманітна: релігійні свята, міфи та легенди, філософські роздуми про життя, природа, тощо.
Представлені роботи у портретному жанрі відображають жіночі образи. 
 
Символічним твором стала робота С. Ушакова «ППО», яка  перейнята почуттям патріотизму, адже вона уособлює образ української захисниці, яка самовіддано боронить нашу державу.
     
Представлені в експозиції виставки твори нагадують нам про нерозривний зв’язок людини, природи і Бога. Багато робіт пов’язані з християнськими символами весняних свят Благовіщення та Великодня. 
     
У пейзажах і натюрмортах митці прагнуть відтворити гармонію передати колорит нашого регіону. Духовна своєрідність рідної землі із надзвичайно складним емоційним трактуванням образів, багатством колориту, відчуттям легкості і динаміки світла втілена у представлених творах пейзажного жанру. 
 
Органічно доповнюють виставку історико-патріотичні роботи М. Пейкова в техніці різьблення; литі мініатюри з металу І. Ільїна та гільза, розписана в стилі Петриківки Л. Бондар.
     
Діяльність українських митців є духовною складовою нашого краю. Вони демонструють та стверджують найвищі цінності волелюбного українського народу. Усі присутні мали можливість познайомитися з новими творами художників Придунав’я, зануритися у роздуми, поміркувати про швидкоплинність часу.
     
Виставка «Благовіст» наповнює силою, вірою у Перемогу та мирне майбутнє!
Розмістила за матеріалами ОЦЕВ Оксана Картельян
Джерело: Місто 24


Загрузка...