Представники 7 країн ЄС готові взяти участь у "інавгурації" Путіна

Представники 7 країн ЄС готові взяти участь у "інавгурації" Путіна

США, Велика Британія та більшість країн ЄС будуть бойкотувати "інавгурацію" Володимира Путіна після проведених псевдовиборів, які Європарламент визнав нелегітимними. Проте сім країн таки можуть відправити своїх послів на церемонію 7 травня.

Про це передає видання Reuters.

Зауважується, що США та більшість країн Європи бойкотуватимуть церемонію "інавгурацію" Володимира Путіна – проте Франція та ще деякі країни таки відправлять на церемонію своїх послів.

Паризьке дипломатичне джерело, підкреслюючи розбіжності щодо того, як поводитися з Росією, повідомило: "Франція буде представлена своїм послом в Росії". Президент Франції Еммануель Макрон під час виступу у понеділок заявив: "Ми не перебуваємо в стані війни з Росією або російським народом, і у нас немає бажання змінювати режим в Москві".

Очікується, що 20 країн-членів ЄС будуть бойкотувати церемонію, тоді як сім країн можуть відправити своїх послів. За словами двох дипломатичних джерел, окрім Франції, очікується участь Угорщини та Словаччини.

Reuters передає, що Кремль запросив усіх іноземних представників на «інавгурацію» російського диктатора.

Зокрема ось що говорить про "інавгурацію" представник Державного департаменту США Метью Міллер, він наголосив: "Ні, у нас не буде представника на його інавгурації. Ми, безумовно, не вважаємо ці вибори вільними і справедливими, але він є президентом Росії, і він збирається залишатися на цій посаді".

Крім США, Велика Британія та Канада також повідомили, що нікого не відправлятимуть на церемонію. МЗС Німеччини також оголосило, що не братиме участі у "інавгурації".

Про категоричне бойкотування церемонії оголосили країни Балтії, які не мають послів у Москві. Міністр закордонних справ Литви Габріеліус Ландсбергіс вказував, що ізоляція Росії повинна тривати: "Ми вважаємо, що ізоляція Росії, і особливо її злочинного лідера, повинна бути продовжена. Участь в інавгурації Путіна є неприйнятною для Литви. Нашим пріоритетом залишається підтримка України та її народу, який бореться проти російської агресії".

Серед інших країн, котрі підтримали позицію стосовно бойкотування "інавгурації", є також Естонія, Латвія, Чехія та Вірменія.

Джерело: apostrophe.ua



Загрузка...