В Морській охороні нагадали правила використання лодок під час воєнного стану

В Морській охороні нагадали правила використання лодок під час воєнного стану

Морська охорона Державної прикордонної служби України нагадала мешканцям населених пунктів повз Дунаю про певні обмеження пересування маломірних суден та флоту рибної промисловості, викликані військовим станом. Мета таких заходів – збереження життя цивільного населення та його здоров’я, а також недопущення порушення прикордонного законодавства.

Зокрема, в установі зауважили, що вихід плавзасобів флоту рибної промисловості у внутрішніх водоймах Одеської області дозволено лише у світлий час доби та на підставі наявних дозволів.

Організації, які ловлять рибу, мають визначити відповідальну особу, яка буде оповіщати всіх рибалок про зміни безпекової ситуації, і скласти списки човнів з їх командами: такі списки потрібно надсилати до місцевих органів прикордонної служби для схвалення кожен день до 17:00.

З метою контролю руху човнів, які ловлять рибу у дельті річки Дунай за умов воєнного стану, встановлено правила для їх виходу:

  • тільки ті, хто має дозвіл на рибальство у водах рибницьких об’єктів, можуть ловити рибу;
  • лише човни, які мають реєстрацію та приписані до певного причалу, можуть виходити на рибальство;
  • до початку рибальства, списки човнів (з зазначенням реєстраційного номеру маломірного судна) і громадян, які будуть ловити рибу (з зазначенням паспортних даних, номерів мобільних телефонів), подаються до 17 прикордонного загону (м. Ізмаїл) та 18 загону морської охорони Державної прикордонної служби України;
  • випуск/повернення маломірних суден здійснюється адміністраціями пунктів базування після належного оформлення згідно пункту 33 Положення про прикордонний режим, яке затверджено постановою КМУ від 27 липня 1998 № 1147. Контроль виходу маломірних суден здійснюється адміністраціями об’єктів базування (причалу, пристані) після належного їх оформлення, згідно з інструкціями про порядок обліку та випуску маломірних суден, інформуванням, не менш ніж за годину до виходу, адміністраціями об’єктів базування 17 ПЗ та 18 ЗМО;
  • човни виходять та повертаються тільки за світлого часу доби;
  • маломірні судна, які слідують на промисел/з промислу у/з гирла Очаківське та Старостамбульске р. Дунай додатково, здійснюють реєстрацію у корабля (катеру) 18 ЗМО, що несе службу на 17 км річки Дунай (західний мисо. Анкундинов);
  • під час рибальства човни мають пропускати військові, цивільні та інші судна, які прямують до морських портів річки Дунай.

Також категорично заборонено виходити на рибальство без дозволу, не маючи квот або маючи проблеми зі зв’язком.

Ознайомитися з чинним порядком використання маломірних (малих) суден та суден флоту рибної промисловості, в контрольованих прикордонних районах можна у:

Джерело: izmnews



Загрузка...