Екіпаж «NIBULON-11» допоміг безпечно ошвартувати до причалу Ізмаїльського порту іноземне судно, яке підірвалось на ворожій міні

Екіпаж «NIBULON-11» допоміг безпечно ошвартувати до причалу Ізмаїльського порту іноземне судно, яке підірвалось на ворожій міні

Команда штовхача «NIBULON-11» допомогла безпечно ошвартувати балкер VYSSOS до причалу Ізмаїльського морського порту після того, як судно підірвалось на ворожій міні в Чорному морі. Про це повідомили на Фейсбук-сторінці компанії «Нібулон», передає інформаційна агенція «Юг.Today».

Балкер VYSSOS під прапором Панами через ворожу міну отримав значні ушкодження, через що був ризик віднесення судна у відкрите море з трагічними наслідками для команди, серед якої зокрема були поранені:

«На жаль, сьогодні води Чорного моря щільно заміновані ворогом, і ризик натрапити на плавучу міну існує завжди. Так трапилося і з балкером VYSSOS, котрий курсував маршрутом під прапором Панами. Після підриву судно отримало ушкодження, було повністю знеструмлене, навігаційні пристрої вийшли із ладу – балкер втратив змогу маневрувати. А це означає, що згодом його могло віднести у відкрите море і наслідки для команди, серед якої були поранені, могли б бути трагічними», – коментує Ілля Торгашев, капітан судна «NIBULON-11».

Екіпаж у складі помічника капітана Максима Хлибова, механіка Олександра Страшевського, моториста Сергія Борисенка, старшого матроса Станіслава Сметаненка та матроса Івана Крамаренка спрацював оперативно, за наказом вирушивши на рятувальну операцію. Команда працювала всю ніч, відкачуючи воду та роблячи все можливе й неможливе, аби зняти судно з мілини.

Попри складнощі й непрості умови, команда якісно виконала свою роботу, і, зрештою, VYSSOS разом із екіпажем були доставлені в Ізмаїл. Своїми злагодженими діями команда врятувала балкер, а його поранені матроси змогли вчасно отримати медичну допомогу.

За злагоджену та професійну роботу під час рятувальної операції судна VYSSOS команду «NIBULON-11» було нагороджено відзнакою, яку їм вручив керівник операції, капітан Ізмаїльського морського порту Сергій Ткаченко.

Підготувала Амєлія МИЙНОВА

Фото – ілюстративне

Джерело: yug.today



Загрузка...