Службові собаки – вірні друзі та надійні напарники поліцейських

Службові собаки – вірні друзі та надійні напарники поліцейських

Сьогодні, у День кінолога, саме вони, наші розумні, слухняні, чуйні вухані, розповідають про команду кінологічного центру поліції Одещини. 

Собаки допомагають правоохоронцям знаходити зниклих людей, виявляти приховані зброю та наркотики, розкривати злочини й затримувати правопорушників. 

Крім того, в умовах війни вони емоційно підтримують у реабілітації всіх, хто цього потребує, даруючи їм позитивні почуття.

Приміром, лабрадор Аша шукає злочинців за запахом. Тренує її старший інспектор-кінолог Євген Козовякін. Аша допомогла поліцейським розшукати кілька десятків зловмисників та розкрити понад 50 злочинів. А бельгійська вівчарка малінуа Брюс навчений пошуку вибухових речовин і зброї. Разом із своїм напарником старшим інспектором-кінологом Кирилом Середою він виїжджає на виклики про мінування. На одній з поліцейських спецоперацій Брюс допоміг розшукати схрон зі зброєю. Англійський спанієль Чіта спеціалізується на пошуку наркотичних засобів та психотропних речовин. Разом з молодшим інспектором-кінологом Владиславом Кожухарем вона допомагає поліцейським розшукувати людей, які виготовляють та вживають наркотики. Бельгійська вівчарка малінуа Аріка разом з напарником молодшим інспектором-кінологом Максимом Лясотою розшукує загиблих людей. Вона допомогла виявити більше десяти загиблих. Німецька вівчарка Емма вміє знаходити злочинців, зниклих людей та їхні речі. Разом зі своїм тренером старшим інспектором-кінологом Томасом Зіньгісом вона виборола призові місця у всіх видах змагань на всеукраїнському чемпіонаті Національної поліції з багатоборства кінологів.

І таких розумних, активних, сміливих службових собак у кінологічному центрі поліції Одещини більше 50-ти. А тренують їх 36 поліцейських, які знають про тварин все – від фізіології до характеру, від виховання до дресури.

Вітаємо кінологів з професійним святом. Успіхів на тренуваннях, викликах, змаганнях – в усьому, що ви робите зі своїми пухнастими підопічними. 

Здоров’я, натхнення та перемоги.



Загрузка...