Житель Ізмаїла сів за кермо легковика у п’яному стані та скоїв наїзд на пішохода: яке покарання призначив суд винуватцю ДТП

Житель Ізмаїла сів за кермо легковика у п’яному стані та скоїв наїзд на пішохода: яке покарання призначив суд винуватцю ДТП

Чоловік у будній день, 28 листопада минулого року, ближче до полудня перебував у стані алкогольного сп’яніння, що не завадило йому сісти за кермо автівки. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Він повертався до міста Ізмаїл з дачної ділянки, керуючи автомобілем Chevrolet Lacetti. Проїжджаючи через с. Нова Некрасівка Ізмаїльського району по вулиці Центральна, при виконанні маневру повороту на вулицю Дружби, водій виїхав на смугу зустрічного руху та скоїв наїзд на пішохода, який рухався по проїзній частині біля лівого краю дороги у попутному напрямку.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди пішохід отримав переломи різних частин тіла.

У суді обвинувачений у порушенні правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп`яніння, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, повністю визнав себе винним. Він пояснив суду, що відразу виявив ініціативу щодо надання матеріальної допомоги на лікування потерпілого та відшкодував у повному обсязі матеріальну та моральну шкоду, про яку останній заявив. Потерпілий навіть не долікувався та самовільно залишив лікарню, а згодом обвинуваченому повідомили, що чоловік помер, але не від отриманих тілесних ушкоджень внаслідок ДТП.  Незважаючи на те, він взяв на себе також й матеріальні витрати на його поховання.

Штраф в розмірі 68000 гривень, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк три роки – таке покарання призначив Ізмаїльський міськрайонний суд засудженому минулого тижня водію.

Крім того, із засудженого уродженця села Виноградівка Болградського району стягнуто на користь держави витрати на залучення експертів для проведення судових експертиз у сумі 7572,80 грн.

Чоловік зазначив, що позбавлення права керувати транспортними засобами на такий довгий термін значно вплине на рівень його доходів та доходів його сім`ї. У нього четверо дітей, з яких одна дитина неповнолітня, яким він, як батько, повинен допомагати стати на ноги.

Джерело: Бессарабія.UA



Загрузка...