УДП в Ізмаїлі спустило на воду третю SLG-баржу

УДП в Ізмаїлі спустило на воду третю SLG-баржу

Українське Дунайське пароплавство побудувало і спустило на воду третю SLG-баржу. Про це повідомив Віце-премʼєр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Українське Дунайське пароплавство минулого року почало проект з будівництва суден серії SLG-барж. Без залучення сторонніх коштів підприємство зі старих ліхтерів створює оновлені великотонажні баржі.

Завдяки конверсії двох маленьких самохідних суден через вставку, що вирізається із третього ліхтера, створюється судно, яке здатне транспортувати річкою вантажі до 2,2 тисячі тонн. У лютому УДП збудувало другу великотоннажну SLG-баржу, а перша була спущена на воду наприкінці минулого року.

Таким чином УДП розширює вантажність за рахунок старого флоту, використання якого стало економічно недоцільним.

- Собівартість виробництва барж SLG на порядок нижча, ніж будівництво нового судна. Плюс додаткові 100 робочих місць для українських корабелів, а також можливості для розвитку потужностей самого підприємства.Чудова робота всієї команди ПрАТ «Українське Дунайське Пароплавство» на чолі з гендиректором Дмитром Москаленком, - зазначив Віце-премʼєр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Джерело: Ізмаїл Сіті



Загрузка...