Студента Ізмаїльського закладу професійної освіти взято під варту в залі суду після оголошення вироку за крадіжки

Студента Ізмаїльського закладу професійної освіти взято під варту в залі суду після оголошення вироку за крадіжки

Жителя міста Ізмаїл у червні минулого року вже було засуджено за майновий злочин із випробувальним терміном, але це не зупинило його від скоєння нових кримінальних правопорушень. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Першу крадіжку він скоїв у неповнолітньому віці, будучи учнем 9 класу Ізмаїльського ліцею № 6, про що Бессарабія.UA розповідала раніше.

Через чотири місяці після оголошення вироку, юнак, навчаючись на 1 курсі в закладі професійної освіти «Дунайський центр професійної освіти», знову став на «слизьку дорогу».

На цей раз першим об’єктом його кримінальної уваги став мобільний телефон Samsung Galaxy A31, який він таємно викрав з прилавка торгової точки на центральному ринку міста Ізмаїл. Юнак витягнув з викраденого мобільного гаджету сім-картку та викинув її, а через день продав телефон за 2000 грн незнайомому чоловіку на запчастини.

Напередодні Нового 2024 року хлопець прийшов до свого друга. Очікуючи його біля під’їзду багатоповерхового будинку, він побачив велосипед марки Leader Fox вартістю 5000 грн, до якого ніхто не підходив деякий час, осідлав двоколісник та поїхав геть. Велосипед продав цього ж дня своєму знайомому за 1500 грн.

Правоохоронці розшукали зловмисника та висунули обвинувачення за ч. 4 ст. 184 Кримінального кодексу України у таємному викраденні чужого майна (крадіжка), вчиненому повторно, в умовах воєнного стану.

У понеділок, 25 березня, обвинувачений юнак отримав свій другий вирок, тільки на цей раз суд призначив йому міру покарання, пов’язану з реальним позбавленням волі.

За сукупністю цього вироку та вироку Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області від 12.06.2023, засуджений за вчинені крадіжки проведе за ґратами 5 років 1 місяць.

Джерело: Бессарабія.UA



Загрузка...