ПЕРЕВАГИ ПРОБАЦІЇ ДЛЯ СУСПІЛЬСТВА

ПЕРЕВАГИ ПРОБАЦІЇ ДЛЯ СУСПІЛЬСТВА
З метою підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти населення, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права, в приміщенні Ізмаїльського районного відділу №1 філії Центру пробації в Одеській області, 25 березня 2024 року було проведено семінарське (практичне) заняття для студентів Придунайської філії Міжрегіональної Академії управління персоналом.
В формі інтерактивної бесіди студенти познайомились з поняттям пробації взагалі, її видами та перевагами пробації в умовах сучасності. Також присутнім розповіли про мету діяльності органів пробації, яка полягає в забезпеченні безпеки суспільства, наданні необхідної підтримки та допомоги особам, засудженим до покарань, не пов′язаних із позбавленням волі, залученні різних служб та організацій у цій сфері. Застосування пробації до засуджених допоможе вплинути на чисельність засуджених у місцях позбавлення волі та захистити від «кримінального зараження» осіб, які не становлять великої небезпеки для суспільства.
Особливо зацікавила молодь інформація щодо застосування спеціальних програм соціально-виховного та соціально-психологічного напряму, які застосовуються для того, щоб особа могла змінити свою поведінку, свій внутрішній світ, своє ставлення до оточуючих та була вмотивована на зміни і законослухняний спосіб життя.
Наприкінці заходу заступник начальника відділу Ірина Лавриненко разом зі студентами обговорили їх думки щодо пробації як альтернативи тюремному ув’язненню, чи доцільне виконання порання без ізоляції від суспільства та чи це безпечно для громади.
 


Загрузка...