Три заклади загальної середньої освіти Ізмаїльського району стали переможцями конкурсу мініпроєктів екологічної спрямованості(фото)

Три заклади загальної середньої освіти Ізмаїльського району стали переможцями конкурсу мініпроєктів екологічної спрямованості(фото)

Ларжанський ЗЗСО, Утконосівський ЗЗСО та Утконосівська спеціалізована школа визначені переможцями конкурсу, який проводив Благодійний фонд «Карітас Одеса УГКЦ» в рамках проєкту «Самоорганізуючий учбовий простір в Ізмаїлі». Про це інформує Бессарабія.UA з посиланням на СОУП Ізмаїл/Caritas Odesa UGCC.

Темами для робіт учнівських громад у цьому році стали проєкти, які мають зробити внесок у вирішення локальних екологічних проблем Ізмаїльщини.

Всього до конкурсу долучилися чотири заклади загальної середньої освіти, а саме:

  • Ізмаїльська гімназія №10 з початковою школою (проєкт «Почни з себе»);
  • Ларжанський ліцей (проєкт «Чисте довкілля на шкільному подвір’ї!»);
  • Утконосівський заклад загальної середньої освіти (проєкт «Озеленення території Утконосівського ЗЗСО») ;
  • Утконосівська спеціалізована школа (проєкт «Компостер – домашня фабрика з переробки органічних відходів»).

Кожен з учасників запропонував власне бачення з вирішення проблем, які їм здалися актуальними.

Так, в рамках проєкту Ларжанського ліцею передбачено проведення тренінгів екологічної спрямованості, акцій з прибирання сміття на спортмайданчику ліцею та на території сільського стадіону зі встановленням урн для сортування сміття, проведення у навчальному закладі ековиставки «Друге життя для сміття». Завершенням проєкту стане круглий стіл, підбивання підсумків проєкту, а також оприлюднення результатів на сайті ліцею й на сторінках закладу в соціальних мережах.

Утконосівський ЗЗСО планує в ході реалізації свого екологічного мініпроєкту придбати та висадити на території навчального закладу нові зелені насадження, а також доглядати за ними у майбутньому.

Метою проєкту, який на конкурс надано Утконосівською спеціалізованою школою, є покращення екологічної ситуації рідного села шляхом зменшення забруднення території органічними відходами. До завдань проєкту юні конкурсанти віднесли: придбання компостера та виготовлення його із підручних матеріалів; проведення шкільних та загальних «суботників» із залученням  жителів села, працівників дитячого садочку, вчителів; підвищення рівня обізнаності мешканців Утконосівки щод головних принципів екологічного життя, організації сортування, компостування відходів та можливості перетворення відходів у доходи тощо.

Заходи, що передбачені екопроєктом Ізмаїльської гімназії №10, складаються з двох етапів – підготовчого та практичного. Останній включає заходи, присвячені до Всесвітнього дня водних ресурсів, Дня довкілля та Міжнародного дня Матері-Землі.

«Конкурсній комісії прийшлося справді нелегко, адже кожен з учасників був максимально переконливим та аргументував важливість свого проєкту. Разом з тим, відповідно до положень, лише три пропозиції могли бути профінансованими», – розповіли в СОУП Ізмаїл.

За результатами детального розгляду конкурсною комісією кожного з проєктів, було прийнято рішення підтримати ідеї Ларжанського ліцею, Утконосівського закладу загальної середньої освіти та Утконосівської спеціалізованої школи. Кожний із проєктів-переможців буде профінансовано на 20 000 гривень.

Нагадаємо, конкурс соціальних проєктів екологічної спрямованості був оголошений 29 лютого поточного року. Його метою є привернення уваги до регіональних соціальних проблем; поширення інноваційних і творчих знань, практичних інструментів і досвіду в області розв’язування соціальних проблем.

Джерело: Бессарабія.UA

 



Загрузка...