Мешканець Ізмаїла за крадіжку банки шпротів, шоколадки та пляшки горілки відправиться за ґрати

Мешканець Ізмаїла за крадіжку банки шпротів, шоколадки та пляшки горілки відправиться за ґрати

Раніше він двічі притягувався до відповідальності за крадіжки, проте суд жалів його та заміняв реальне покарання іспитовим строком. Цього разу місцевому крадію не пощастило і він отримав реальний термін. Про це повідомляє “Махала” з посиланням насудовий реєстр. 

У листопаді 2023 року чоловік скоїв одразу дві крадіжки – одну з чужого автомобілю, а іншу – з супермаркету АТБ.

Спочатку він зайшов у двір місцевого мешканця та вкрав з його автомобіля компресор вартістю близько 750 гривень. Вкрадений компресор він здав під заставу своєму знайомому за 400 грн.

Через декілька днів крадій зі стажем навідався до супермаркету, де вкрав з полиць горілку «Козацька Рада Класична», консерви «Шпроти в олії» та три плитки молочного шоколаду «Milka». загальна вартість вкраденого у магазину становить 746,39 грн. Як він пояснив пізніше, в той день у нього був день народження. Він хотів його відсвяткувати, але на роботі аванс не дали, а ніхто зі знайомих не схотів позичати йому гроші, тому він вкрав алкоголь та закуску до нього і сам відсвяткував. 

Чоловіка швидко розшукали правоохоронці та висунули йому обвинувачення по двох статтях: крадіжка із проникненням та повторне викрадення майна в умовах воєнного стану. Під час судового розгляду обвинувачений повністю визнав себе винним та щиро розкаявся.

Суд дослухав усі сторони справи та дійшов висновку, що виправлення та перевиховання обвинуваченого можливе лише з призначенням йому покарання у виді позбавлення волі, але в нижніх межах санкції, оскільки іспитовий термін на нього не діє. 

Рішенням суду чоловіку призначено покарання у виді позбавлення волі на строк пʼять років та один місяць. Крім того, він має сплатити на користі держави 6815 гривень за залучення експертів.

Джерело: mahala



Загрузка...