На околицях двох сіл Ізмаїльщини ввели карантинні обмеження через сказ диких хижих тварин

На околицях двох сіл Ізмаїльщини ввели карантинні обмеження через сказ диких хижих тварин

В межах території мисливських угідь на околиці села Камʼянка та села Броска Саф’янівської ТГ оголосили спалах сказу диких хижих тварин. Про це повідомили у Саф’янівській громаді, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

На території мисливських угідь на відстані 2,25 км від села Камʼянка під час проведення регулювання чисельності хижих хутрових мʼясоїдних тварин в межах мисливських угідь 24 лютого було добуто одного шакала, труп якого був відправлений на дослідження. Згідно звіту про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу від 26 лютого було виявлено світіння характерне для вірусу сказу. 

Також два шакали було добуто 25 лютого на території мисливських угідь на відстані 2,12 км та 5,85 км від села Броска. Трупи було відправлено на дослідження, і, згідно звітів про результати дослідження патологічного(біологічного) матеріалу, від 26 лютого було виявлено світіння характерне для вірусу сказу.

Зазначається, що місце відстрілу шакалів продезінфіковано методом перекопування ґрунту на 25 см в глиб та змішування із хлорним вапном, методом зрошування території, про що складено відповідні акти. Також розроблено план заходів щодо ліквідації осередка захворювання на сказ мʼясоїдних тварин.

На підставі позитивного результату на сказ з 27 лютого було вирішено накласти карантинні обмеження в радіусі 1 км від місця загибелі шакалів в межах території мисливських угідь на відстані 2,25 км від с. Камʼянка. А також карантині обмеження по сказу тварин в радіусі 1 км від місця загибелі шакалів в межах території мисливських угідь на відстані 2,12 км від с. Броска

Карантинні обмеження по сказу мають скасувати через два місяці з дня останнього випадку захворювання тварин, при умові виконання всіх заходів, передбачених комплексним планом та діючою Інструкцією щодо профілактики та боротьби зі сказом тварин.

Підготувала Амєлія МИЙНОВА

Фото – ілюстративне

Джерело: «Юг.Today»



Загрузка...