Моряки беззахисні: скоєно акт безглуздого насильства у відкритому морі

Моряки беззахисні: скоєно акт безглуздого насильства у відкритому морі

"Акт безглуздого насильства у відкритому морі, який є образою транспортників усього світу і явним порушенням міжнародного права", - так називають дії хуситів щодо цивільних судів представники Міжнародної федерації транспортників (МФТ/ITF), передає  Seafarers Journal.

ITF засуджує напад на судно True Confidence , в результаті якого загинуло троє безневинних моряків і ще кілька дістали поранення.

У Міжнародній федерації транспортників закликають представників галузі спрямовувати свої судна в обхід мису Доброї Надії доти, доки не буде гарантовано безпечного транзиту через Червоне море. «Жодні міжнародні поставки не варті втрати життя моряків. Ми постійно попереджали міжнародне співтовариство та морську галузь про зростання ризиків, з якими стикаються моряки в Аденській затоці та Червоному морі. Сьогодні з глибоким сумом ми бачимо, як ці попередження трагічно підтвердилися», — наголосили там.

В ITF вважають, що загибель моряків у Червоному морі є «найяскравішим» приводом і нагадуванням про термінову необхідність колективних дій із захисту життя тих, хто утримує глобальну економіку на плаву.

Джерело: Seafarers Journal



Загрузка...