На Ізмаїльщині виявили випадки сказу у шакалів

На Ізмаїльщині виявили випадки сказу у шакалів

За повідомленням Кілійської міської територіальної громади, Дунайським басейновим відділом ВП СОТ та на ВТ отримана інформація про виявлення 2-х випадків сказу диких м'ясоїдних тварин.

Йдеться про виявлення сказу у двох шакалів за межами с. Ліски Кілійської ТГ.


При епідеміологічному розслідуванні встановлено, що сказ виявлено за результатами проведеного 18 лютого діагностичного відстрілу диких тварин з метою діагностики сказу і контролю ефективності пероральної вакцинації проти сказу диких м’ясоїдних тварин, яка проводилась шляхом наземного розподілу принад з вакциною - 30.10.2023р. на території Ізмаїльського району.

Основні міри профілактики зараження сказом:


1️. Вакцинація: переконайтеся, що ваші домашні улюбленці (собаки та коти) мають повну та своєчасну вакцинацію проти сказу.
2️. Обмеження контакту: уникайте контакту з дикими або бездоглядними тваринами, особливо з хворими або невідомого походження.
3️. Не торкайтесь без потреби: утримуйтеся від безпосереднього контакту з незнайомими тваринами, навіть якщо вони здаються безпечними або дружелюбними.

Основні дії при контакті із можливо зараженою твариною:


1️. Миття ран: негайно промийте будь-які рани або подряпини теплою водою та милом.
2️. Звернення до лікаря: негайно проконсультуйтесь з лікарем, якщо ви були у контакті з твариною, яка може бути зараженою.
3️. Повідомлення: повідомте відповідні органи місцевої влади про будь-який контакт із можливо зараженою твариною.

Джерело: Місто 24



Загрузка...