В Україні відзначають День піхоти: потужні привітання ЗСУ

В Україні відзначають День піхоти: потужні привітання ЗСУ

Сьогодні, 6 травня, Україна відзначає День піхоти Збройних сил України – українських піхотинців вже встигли привітати та подякувати за їхню стійкість та вірність присязі.

"Апостроф" зібрав привітання від генерал-лейтенанта Сергія Наєва та Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського.

Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський залишив привітання з Днем піхоти Збройних сил України – відео опублікували на Facebook-сторінці Генерального штабу ЗСУ. Сирський показав кадри роботи українських піхотинців, привітавши з професійним святом, а також подякувавши та стійкість та вірність присязі.

Генерал-лейтенант Сергій Наєв також залишив привітання, зауваживши, що сьогодні українські піхотинці – символ здатності України до оборони. Ось яке привітання він залишив до цього дня:

"Браття, воїни-піхотинці!

Ми – Піхота Збройних Сил України. Ми вмотивовані, ми відважні, ми рішучі, ми сміливі, ми відчайдушні, ми волелюбні, справедливі та вірні. Ми з Вами саме ті, кого український народ бачить поряд, коли ворог стає у воріт.

Ми – Піхота, і ми пишаємося цим, хоча це не дає нам жодних привілеїв, окрім як першими йти у бій чи на штурм ворожих позицій.

На жаль сьогодні ми втрачаємо найкращих. Ми втрачаємо воїнів, які свідомо йшли у пекло війни. Ми втрачаємо воїнів, які знаходять у собі сміливість йти крізь вогонь, які потрапили до нас не за велінням душі, а за розподілом військкомату, але вже встигли стати справжніми піхотинцями.

Бойові побратими! Щодня Ви доводите свою універсальність, впевнено діючи в горах, лісі та урбанізованій місцевості, де важко рухатися важким танкам або бронетехніці.

Ви здатні швидко адаптуватися до змін ситуації на полі бою, використовуючи природні перешкоди для захисту. Ви забезпечуєте підтримку танкістів і артилеристів. Проводите розвідку або виконуєте завдання, необхідні для ефективної діяльності інших Сил оборони.

Але, насамперед, Ви є символом здатності держави до оборони, що дуже важливо для підтримки морального духу пересічних українців.

Щиро тисну кожному з Вас руку. Зі святом!

Слава Україні! Разом переможемо!"

Джерело: apostrophe.ua



Загрузка...