Школярів з Одещини запрошують на «Освітній Суп»

Школярів з Одещини запрошують на «Освітній Суп»

Учнів та учениць 5-11 класів з Одеської області запрошують на безкоштовні заняття з математики та/або української мови «Освітній Суп». Навчання відбуваються за шкільною програмою зі складовою тьюторингу, який спрямований не лише на підвищення академічного успіху дитини, а і на соціоемоційну підтримку та спілкування з однолітками. Проєкт реалізує громадська організація «Навчай для України» задля подолання освітніх втрат в Україні, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

Участь у проєкті можуть взяти діти з Одещини, якімають бажання «підтягнути» свої знання з математики та/або української мови та отримати тьюторингову підтримку. Заняття відбуваються онлайн, тож учні повинні мати можливість доєднатися до них через інтернет за допомогою гаджету (комп’ютер/телефон/планшет).

Організатори проєкту заохочують також подаватися дітей з соціально-вразливих категорій, з сімей у складних життєвих обставинах; дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з багатодітних родин, дітей зі статусом ВПО з Одеської області.

Дедлайн подачі заявки – 21 травня.

Участь у проєкті передбачає два онлайн-заняття на тиждень протягом восьми тижнів. Тривалість кожного навчального заняття –одна академічна година (45 хвилин). У формі реєстрації ви зможете обрати пріоритетні розклади, які вам підходять. Точний розклад вашої групи буде оголошено перед початком занять.

Викладачами проєкту є вмотивовані й прогресивні вчителі, які пройшли спеціальне навчання від Міжнародної академії тьюторингу та допомагають дитині визначити прогалини у знаннях, навчитися брати відповідальність за власне навчання, використовують найактуальніші інтерактивні методи освіти та люблять свою професію.

Довідка. Академічний тьюторинг – це підхід у навчанні, що передбачає прицільну роботу з дитиною у малих групах. Методика спрямована на розвиток вміння вчитися: навичок самостійності та комунікації дитини у навчальному процесі.

Ось що розповідають про проєкт батьки, чиї діти вже відвідують заняття.

«У сина вже був сьогодні перший урок з математики. Щиро вдячна усім організаторам за цей проєкт. Урок дуже сподобався, дитина почала відповідати. Зазвичай у школі соромився, завжди відмовчувався і просто просиджував уроки, а потім війна, і він зовсім замкнувся, тому я забрала його на домашнє навчання. Ваш проєкт дуже допоміг йому розкритися».

«Я хочу подякувати всім, хто допомагає нашим дітям. Дитина вже другий тиждень займається за вашою програмою. І я бачу результат. Якщо у першому семестрі контрольні з математики були на 3 бали, то зараз 7, 8, а тест останній написала на 10 балів. Також почала менше робити орфографічних помилок. Оскільки ми всі працюємо, я допомогла їй тільки зареєструватися. Далі вона все робить сама. Каже, що починає розуміти трохи, що таке математика взагалі. Сама підключається і не любить, щоб їй хтось заважав під час уроків».

«Даринка з великим теплом розповідає про атмосферу на уроці, про вміння пояснити і «розкласти по полицям» теми. З квітня по жовтень 2022 року Даринка була в наших родичів за кордоном, ми вирішили відправити її в більш спокійне місце через психоемоційний стан. Довелося вчитися одночасно у двох школах, офлайн і дистанційно (укр.). Після повернення дитини в Україну зрозуміли, що утворилася прогалина в навчанні. Це віддзеркалилось у результатах першого півріччя. Але друге півріччя вона закінчила з середнім показником 10 балів, зокрема, завдяки проєкту».

Форму реєстрації на проєкт доступна за посиланням: https://forms.gle/fynayRkNHqJeZ18M6

З усіх питань звертайтеся до комунікаційної менеджерки проєкту Олесі за телефоном 0932910846.

Підготувала Діана ГЕРГІНОВА



Загрузка...