На Одещині за доказами поліцейських судитимуть водія мікроавтобуса, який збив велосипедиста

На Одещині за доказами поліцейських судитимуть водія мікроавтобуса, який збив велосипедиста

Від отриманих унаслідок автопригоди травм потерпілий помер у лікарні. За скоєне правопорушнику загрожує до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо: подія сталася наприкінці січня близько 18-ї години в селищі Авангард.

В ході досудового розслідування поліцейські встановили, що водій мікроавтобуса не оцінив дорожню обстановку, не вибрав безпечну швидкість руху та інтервал, унаслідок чого наїхав на велосипедиста, який їхав у попутному напрямку по краю дороги.

Потерпілого ушпиталили до лікарні, але, на жаль, на ранок наступного дня від отриманих травм він помер.

Керманича автомобіля перевірили на стан алкогольного сп’яніння, він був тверезий.

«Ми провели досудове розслідування та, зібравши достатньо доказів, під процесуальним керівництвом Чорноморської окружної прокуратури висунули водію обвинувачення у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого. Цей злочин кваліфікується за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України та карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого. Обвинувальний акт вже скеровано до суду», - розповів старший слідчий Одеського районного управління поліції № 2 Антон Кіструга.

В котре наголошуємо на необхідності неухильного дотримання ПДР усіма учасниками дорожнього руху. 

Нагадаємо, що водій залежно від швидкості руху, дорожньої обстановки, особливостей вантажу, що перевозиться, і стану транспортного засобу повинен дотримувати безпечної дистанції та безпечного інтервалу. А у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості швидкість руху повинна бути такою, щоб водій мав змогу зупинити транспортний засіб у межах видимості дороги. У разі виникнення небезпеки для руху або перешкоди, яку водій об'єктивно спроможний виявити, він повинен негайно вжити заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу або безпечного для інших учасників руху об'їзду перешкоди.

Бережіть себе та оточення!

Одеське районне управління поліції № 2



Загрузка...