«Справа Борисова»: ДБР завершило розслідування щодо колишнього одеського військкома

«Справа Борисова»: ДБР завершило розслідування щодо колишнього одеського військкома

Правоохоронці завершили розслідування щодо колишнього начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова. Про це повідомили Державне бюро розслідувань та Офіс генерального прокурора.

«Наразі за дорученням прокурора слідчий ДБР повідомив стороні захисту про завершення досудового розслідування та надав доступ до матеріалів для ознайомлення. Обвинувачений перебуває під вартою», – повідомили у прокуратурі.

Нагадаємо, як повідомляла Odesa Online, колишній військком за час перебування на посаді набув активів на майже 150 мільйонів гривень, не маючи таких доходів. Після повномасштабного вторгнення РФ члени родини посадовця придбали в Іспанії нерухомість та елітні автомобілі. Зокрема, будинок загальною площею 857 кв. м на земельній ділянці 1530 кв.м вартістю майже 4 мільйони євро екс-голова одеського ТЦК придбав у грудні 2022 року на імʼя своєї матері. Офіс у 223,9 кв. м — у лютому 2023 разом з дружиною.

Офіційний спільний дохід родини не покривав цих витрат. Борисова обвинувачують у незаконному збагаченні (ст. 368-5 КК України). Йому загрожує до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Окремо правоохоронці розслідують справу проти Борисова за статтями про нез’явлення на службу та ухилення від військової служби.



Загрузка...